A Xiaomi almárkájának számító Redmi őrült sikereket ér(t) el idén, szinte az összes modell milliós darabszámban fogy(ott). Nem mindenkinek van viszont pénze vagy igénye csúcstelefonokra, és erre a cégnél is gondolnak. A középkategóriában a Redmi Note 8 Pro uralkodik, napokon belül érkezik hozzánk a Redmi Note 8T, mostani tesztünkben viszont a Redmi 8-at vesszük górcső alá, ami annak ellenére képes minden igényt kielégíteni, hogy a a mai árakhoz képest nagyon olcsón beszerezhető.

A Redmi 8 alig nagyobb elődjénél, 156,5 x 75,4 x 9,4 mm-es dimenziókkal és 188 g-os tömeggel bír, jó kézbe fogni, kellemes az összeszerelési minősége, rendben van a unibody készülékház anyaghasználata, leginkáb a Gorilla Glass 5 üveg előlap a jó hír. Felül van infra, alul USB-C csatlakozó és 3,5 mm-es jack kimenet, bal oldalon pedig olyan tálca, amire két nanoSIM és még egy microSD is helyezhető. A 6,22″-es kijelző felbontása 720 x 1520 pixel, IPS panelről van szó, nagyon jó fényerővel és színekkel, természetsen érintésérzékenységgel.

A Redmi 8 belsejében egy 12 nm-es Snapdragon 439-es SoC dolgozik, a nyolcmagos processzor (2×1.95 GHz Cortex-A53 & 6×1.45 GHz Cortex A53) és az Adreno 505 GPU pedig vígan elvan a HD+ kijelzővel, akár játékról van szó, akár komolyabb műveletről. Nagy fejlődés a 4 GB RAM, hát még a 64 GB-os tárolóegység, bizonyos konkurensek közel tízszer ennyiért is ekkora tárhelyet adnak. A rendszersebesség kiváló, egyelőre Android 9 és MIUI 10 fut a telefonon, de hamarosan ez MIUI 11-re változik majd. A szoftver működése és használhatósága szuper, a végtelenségig személyre szabható, erről a tesztvideónk is tanúbizonyságot ad:

A Redmi 8 hátlapján két kamera várja, hogy szolgálatba állhasson; egy 12 megapixeles (f/1.8, 1/2.55″, 1.4µm, Dual Pixel PDAF) fő egység, valamint egy 2 megapixeles mélységélesség segédszenzor. Az előlapi kamera 8 megapixeles, videózni pedig Full HD felbontásban tudunk. A szoftver jól kezelhető, ami pedig külön szerethető, az a professzionális mód, amivel záridőt, érzékenységet, vagy éppen fókuszt is állíthatunk.

A képminőség rendben van, nappal érzi magát nagyon jól a készülék, ilyenkor a dinamikatartomány és a vonalélesség is olyan, ami hobbifotózásra is alkalmassá teszi. Éjszaka sem esik kétségbe a mobil, bár a zaj megjelenik, az alacsony rekeszértéknek köszönhetően még ilyenkor is világos felvételek lőhetők.

Ami még elképesztően jó a Redmi 8-ban, az az üzemidő. Egyrészt szuper, hogy USB-C-n működik a gyorstöltés, másrészt pedig döbbenetes, hogy egy 5000 mAh-s akkumulátor tuszakoltak bele, így lazán hozható a 2-3 napos használat egy feltöltéssel. Adatkommunikációs téren sem panaszkodhat a vásárló; dual SIM, microSD, infra, A-GPS (GLONASS, BDS), WiFi, Bluetooth 4.2, sőt, FM-rádió is.

A készülék ára pedig a fentiekhez képest rendkívül kedvező, hiszen 49 900 forintba kerül (59 900 forint helyett), alighanem végigolvasva a cikket szinte indoklás sem kell arra, hogy miért éri meg megvenni a Redmi 8-at. Remek üzemidő, kiváló rendszersebesség, korrekt kamera és hardver, fejlett adatkommunikációs képességek. Hihetetlen, mit tud már egy alsó kategóriás mobil is.

Már kapható az Mi Store-ban és a xiaomi.hu webáruházban.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.