A Xiaomi hivatalosan is piacra dobta legújabb csúcskategóriás táblagépét, a Pad 6S Pro 12.4-et a magyar piacon. A néhány hónapja Kínában bemutatott készülék a tavalyi Pad 6 Pro frissítése, amely nagyobb kijelzővel, továbbfejlesztett processzorral és nagyobb akkumulátorkapacitással érkezik.

Pad 6S Pro 12.4

Először is, ahogy a nevéből is kiderül, a Pad 6S Pro 12,4 hüvelykes 3K LCD kijelzővel rendelkezik, amelynek csúcsfényereje 900 nit, 144 Hz-es frissítési frekvenciája van, és Corning Gorilla Glass 5 védelmet nyújt. A készülékház alá a vállalat egy Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészletet pakolt, amelyhez akár 12 GB RAM és 512 GB tárhely párosul. Csatlakoztathatóság szempontjából a Bluetooth 5.3 és a Wi-Fi 7 támogatja, Mobil internetes (SIM kártyás) változatot nem kínálnak.

A képalkotási oldalon a táblagép hátulján egy 50 megapixeles fő kamera található, mellette egy mélységérzékelővel, míg a vízszintes keretben elöl egy 32 megapixeles lencse található. Emellett összesen hat hangszóróval és négy mikrofonnal rendelkezik, valamint támogatja a Dolby Atmos-t is. Mindent egy 10 000 mAh-s akkumulátor táplál, amely támogatja a 120 W-os gyorstöltést.

A Pad 6S Pro 12.4 május végén forgalomba, a gyártó által javasolt kiskereskedelmi ár a 8GB+256GB-os kivitelnél 249.990.- Ft.

Várhatóan a 12GB+512GB-os kivitel is idővel forgalomba kerülhet hazánkban.

Kapható lesz a táblagéphez billentyűzetes tok (angol kiosztással) és aktív toll is, ezek áráról még nincs információnk.

(Forrás: Xiaomi sajtóközlemény)

 

 

(Az mStore.hu-n elérhető Xiaomi tabletek itt érhetők el.)