December 13-án, tehát tegnap Lu Weibing, aki a Redmi vezetője és egyben a Xiaomi egyik elöljárója is, tartott beszédet a vezetékmentes töltés fejlődéséről, szükségességéről. Weibing arról nyilatkozott, hogy eleinte még más gyártók mögött volt a Xiaomi a wireless töltés fejlesztésében, ám most már behozták a lemaradást, mi több, a többiek előtt járnak.

Erre tett rá egy lapáttal Lei Jun, a Xiaomi vezérigazgatója, aki cakk-pakk kimondta, hogy régen nem nagyon érdekelte őket ez a technológia. Ez viszont nagyon megváltozik a jövőben és még nagyobb figyelem hárul majd erre.

A szavak mögött pedig tettek is vannak, korábban ugyanis bemutatkozott a Xiaomi Mi 9 Pro 5G, ami ugyan Európába már valószínűleg sosem jut el, a 30W-os vezetékmentes töltésének támogatása mégis egyedüli a mobiliparban. Hogy mit is jelent ez? A 4000 mAh-s akkumulátort kábelek nélkül 69 perc alatt 0-ról 100%-ra lehet tölteni.

Sőt, a Xiaomi már a 40W-os megoldáson dolgozik, ám egylőre nem tisztázott, hogy Redmi vagy Xiaomi telefon kapja meg ezt a képességet. Ha tippelnünk kellene, akkor inkább egy új Mi zászlóshajóban látjuk ennek nagyobb esélyét. És persze itt még nem áll meg a történet, hiszen a vállalatnál már a 100W-os vezetékes szupertöltésen is dolgoznak, bár ennek piacra kerülés alighanem még jóval odébb van.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu