Korábban a Xiaomi ígéretet tett arra, hogy február közepe táján kiadja az Android 10-et a Mi A3-ra, főleg úgy, hogy a Mi A2-re már hamarabb megjelent a frissítés. Most viszont már mindjárt márciusba fordulunk, mégsem bukkant fel a csomag, a cég pedig nem igazán közölt információt késés okáról, egészen eddig.

A Xiaomi egyik indiai vezetője ugyanis megtörte a csendet és a hivatalos Twitter oldalán posztolt, amiben leírta, hogy késlekedés hátterében a koronavírus áll. És hogy miért? A vírus nem csupán egészségügyi kockázatot jelent, hanem gazdaságilag is jelentős károkat okoz, több gyártó is igyekszik zárva tartani a gyárakat, vagy minimálisra csavarni a folyamatokat, hogy ezzel is megelőzzék a fertőzés továbbterjedését.

Sajnos ez kihat a szoftveres munkálatokra is, alighanem jelenleg nem tudják megfelelő körülmények között letesztelni, hogy az Android 10 valóban hibátlanul fut-e a referenciakészüléken. Egyelőre nem tudunk újabb kitűzött időpontról, a Mi A3 tulajdonosoknak érdemes inkább megérteniük a helyzetet, hiszen a frissítés mellett a Mi 10 (és Pro) európai bemutatója sem történt meg akkor, amikor kellett volna.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu