190 millió dollárral gazdagodott a Zongmu számlája, hiszen többek között a Xiaomi által is támogatott Fund igen komolyan befektett a vállalatba. És hogy miért érdekes ez? Azért, mert a Zongmu önvezetéssel kapcsolatos szoftver fejlesztésével foglalkozik.

A CaixinGlobal szerint három lépcsőben kapott támogatást a Zongmu, az utolsóban lépett be a buliba a Xiaomihoz is köthető Yangtze River Industrial Fund. A hírt meg is erősítette a Zongmu, és fontos tudni, hogy azért nem csupán a Xiaomi utalt át nagyobb összeget a fejlesztőcégbe, hanem a Denso, a Jadex Capital, a Cowin Capital, a Qualcomm Ventures és a Fosun Capital is.

A hatalmas összeg is jól mutatja, hogy egyre nagyobb a különböző cégek érdeklődése az önvezető autók és az önvezető technológia iránt, hiszen hiába mondja már most a Tesla, azért a teljes önvezetéstől még elég messze vagyunk, állítólag a 2030-as évekre juthatunk el ilyen magas szinre. A Zongmu mindenesetre már régóta rajta van a témán, a 2013-as esztendő óta igyekeznek asszisztens szolgáltatásokat (parkolás stb.) kifejleszteni.

Mi Store Lurdy Ház
(1097 BP, Könyves Kálmán krt. 12-14.)
Mi Store Debrecen
(4024 Debrecen, Csapó utca 30.)
Mi Store Szeged
(6724 Szeged, Londoni krt. 3.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimistorehu
Instagramxiaomimistorehu
YouTubeXiaomi Mi Store Magyarország
Mi Smart Webáruház
Webshopwww.mismart.hu
Facebook: mismart.hu
Instagram: mismart.hu
YouTube: Mi Smart Webáruház