Igen, a cím némileg furcsa lehet, hiszen a Xiaomi termékek már évek óta megvásárolhatók Magyarországon, ráadásul tavaly megnyílt hazánk első hivatalos Mi Store-ja, méghozzá a Lurdy házban. Tegnap viszont nagyszabású rendezvényt tartott a vállalat, ahol természetesen mi is ott voltunk; az esemény apropója a Redmi Note 8T és a Xiaomi Mi Note 10 bemutatása mellett az új Xiaomi vezetőség bemutatkozása volt, az est résztvevői között pedig szolgáltatók elöljáróit, tech újságírókat, valamint márka iránti rajongókat találtunk.

Az esemény házigazdája a YouTube csatornánkról is ismert Zsolt volt, majd a bevezetőszöveg elregélése után lépett színpadra Wagner Tibor, a Xiaomi magyarországi country managere. Ő hosszasan beszélt a Xiaomi nemzetközi és magyarországi helyzetéről, miszerint a Xiaomi az egyik legdinamikusabban fejlődő vállalat, amelynek itthoni részesedése is jelentős növekedést mutat. Wagner úr mellé csatlakozik még egy saleses és két értékesítő munkatárs is.

Új készülékek is érkeznek Magyarországra, az egyik a Xiaomi Mi Note 10, ami nem kevesebb mint öt hátlapi kamerával rendelkezik. A 6,47″-es, Full HD+ felbontású AMOLED kijelzővel, Snapdragon 730G lapkával és 5260 mAh-s akkumulátorral felszerelt készülék elképesztő minőségű felvételeket garantál a 108 MP-es (OIS) fő szenzornak köszönhetően, ráadásul külsőleg is igencsak meggyőző, ára pedig várhatóan 199 990 (6/128 GB) illetve 219 990 Ft (8/256 GB) forint lesz a Lurdy Mi Store-ban és a xiaomi.hu webshopban.

A Xiaomi csapata

A másik mobil egy jóval olcsóbb kiadás, a Redmi Note 8T, ami várhatóan a karácsonyi szezon egyik slágerterméke lesz. Ez a készülék 6,3″-es, Full HD+ felbontású IPS panelt kapott, Snapdragon 665 SoC dolgozik benne, négy kamerát kapott hátra (48+8+2+2 MP), valamint 4000 mAh-s telep látja el energiával. A készülék 74 990 forintos áron startol a Lurdyban és a webshopban.

A Xiaomi Mi Note 10 és a Redmi Note 8T

A Xiaomi ráadásul itthon a független piac mellett immár a szolgáltatókat is megcélozza, mindhárom operátornál kapható lesz számtalan termék, a Note 8T például hamarosan már listázásra is kerül, de a Mi Note 10 is várható december, január folyamán, nem beszélve az egyéb kütyükről, mobilokról.

Az eseményen a Xiaomi ökoszisztémába tartozó eszközöket is megtapogathatták a résztvevők, a 360 fokos biztonsági kamerától kezdve egészen az okosotthon kiegészítőkig minden kint volt, lévén a gyártó ebben a szegmensben igen erősen dominál, nem véletlen, hogy már a Telekomnál is megannyi termék kapható.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.