Lei Jun, a Xiaomi vezérigazgatója mutatta be a Redmi Note 7-et, ami az első olyan modell, ami a Redmi almárka kezei közül kerül ki. A készülék lelke az a Snapdragon 660-as lapka, amely egyrészt már támogatja a mesterséges intelligenciát, másrészt igen erős hardveres képességeket vonultat fel a középkategóriában.

Talán meglepő, de a Redmi Note 7 hátulján a fő kamera 48 MP-es, egy Samsung ISOCELL Bright GM1-es egységről beszélünk. Érdemes viszont inkább 12 megapixelben fotózni, hiszen így lesz még tökéletesebb a képminőség, utóbbihoz az 5 MP-es másodlagos egység is jótékonyan járul hozzá. Szelfizni 13 megapixelben lehet.

A 6,3″-es, Full HD+ felbontású képernyő IPS, felül egy apró, vízcsepp alakú notch/szenzorsziget rejti a szükséges szenzorokat. A 84%-is kijelző/előlap arányt biztosító mobil nyolcmagos processzora 2,2 GHz-en üzemel, 3/32, 4/64 és 6/64 GB-os kivitel létezik belőle, valamennyi esetén támogatott a microSD bővítés.

A Redmi Note 7 akkumulátora 4000 mAh-s, támogatja a QC 4.0 gyorstöltést az USB-C-n keresztül, a külön megvásárolható szupertöltővel 0-100%-ra 1 óra 43 perc alatt megetethető a telep. A készülék ára Kínában változattól függően átszámolva nagyjából 130, 155, 180 eurónak megfelelő jüan, a Xiaomi Magyarország árait ahogy megtudjuk, közzétesszük.

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.