Mindjárt vége a 2019-es esztendőnek, és nagyon izgalmas telefonokat kaptunk a Xiaomitól, valamint a Redmitől is, elég csak a vezetékmentes töltést támogató és csúcshardveres Xiaomi Mi 9-re, a kisméretű, mégis rendkívül erős Xiaomi Mi 9 SE-re, a nagyon sikeres, középkategóriát megreformáló Redmi Note 8 Próra, esetleg az NFC-t a középső szegmensbe elhozó Redmi Note 8T-re, vagy éppen a világ első, 108 MP-es, penta kamerás Xiaomi Mi Note 10-re gondolni.

Xiaomi Mi Note 10

A 2020-as év viszont legalább ennyire izgalmasnak ígérkezik, kezdjük ott, hogy a Xiaomi korábban 10 olyan mobilt ígért, ami már 5G támogatással érkezik. Sőt, minden, átszámítva nagyjából 85 ezer forint feletti készülék képes lesz majd felcsatlakozni a leggyorsabb mobilhálózatokra. De mik azok a telefonok, amikre a mostani tudomásunk és a pletykák szerint számíthatunk? Fontos, hogy a telefonok szinte egésze csak gondolatban létezik egyelőre, hivatalos bejelentés még nem történt.

Redmi K30

A Redmi K20/Xiaomi Mi 9T örökébe lépő készüléket december közepén mutatta be a gyártó, sőt, rögtön több verzió is napvilágot látott, lesz belőle ugyanis 4G-s és 5G-s modell is. Előbbi a Snapdragon 730G-re, utóbbi viszont az erősebb, Snapdragon 765G-re támaszkodik, de közös a 6,67″-es, Full HD+ felbontású, 120 Hz-es IPS kijelző, a 4500 mAh-s akkumulátor, valamint a kameranégyes, amiből az elsődleges 64 MP felbontású. Az európai megjelenés még nem ismert, de nem kizárt, hogy errefelé Mi 10T néven kerül majd forgalomba.

Redmi K30

Redmi K30 Pro

Ameddig a sima K30-at már leleplezték, a szóbeszédek szerint lesz belőle egy Pro verzió is, ahogy a korábbi generációnál. Ez pedig nagyon ütős ajánlatnak ígérkezik, hiszen itt már 6,67″-es AMOLED kijelzőre számíthatunk, vagy ha nem, ez is megkapja ugyanazt a 120 Hz-es képfrissítésű panelt, mint a K30. A Sony IMX686-os, 64 MP-es szenzorra is nagy tétben lehet majd fogadni, plusz az akkumulátor sem változik majd, de itt alap lehet az 5G modem, valamint a Snapdragon 865-ös lapka. Az öreg kontinensen ezt is más, alighanem Mi 10T Pro néven találjuk majd meg.

Xiaomi Mi 10 és Mi 10 Pro

A fentiekben olvasható, hogy a Redmi K30 Pro/Mi 10T Pro már a legújabb generációs Qualcomm lapkával lát napvilágot, de ugyanez lehet a helyzet a Mi 10-nél is, sőt, ezt már Lin Bin korábban is elkotyogta, hogy ez lesz az egyik első mobil ezzel a bivalyerős megoldással. Ó, és arról is beszélt, hogy lesz belőle Pro modell is, ami remélhetőleg már eljut hozzánk, és nem csak Kína exkluzív lesz, mint a Mi 9 Pro. A képességek közé villámgyors vezetékmentes töltés, AMOLED panel, 108 MP-es fő kameraegység, méretes akkumulátor tartozik majd. A várható leleplezés a februári MWC-re tehető.

Redmi 9

Ugyan még csak alig két hónapos a Redmi 8, máris a 9-es sorozatról pletykálnak. Pedig már az idei készülék is rendkívül magasra tette a lécet, kedvező ára ellenére ugyanis tartalomfogyasztásra tökéletesen alkalmas IPS kijelzőt, dupla hátlapi kamerát, gyors rendszer, valamint 5000 mAh-s akkumulátor kapott. A lapka lesz a legnagyobb változás jövőre, hiszen MediaTek Helio G70 hajtja majd elvileg a készüléket, és minimum lesz a 64 GB-os adattároló, a 4 GB RAM, valamint a MIUI 11 és az Android 10 is.

Redmi 8

Xiaomi Mi 10 SE

Bár egyelőre még nagyon kétséges, hogy ebből a készülékből lesz-e valami, a Xiaomi óriási ziccert hagyna ki, ha veszni hagyná az egyik legsikeresebb modelljét. A Mi 9 SE ugyanis pont azért volt idén nagyon kapós, mert a tepsimobilok mellett már alig találunk kompakt méretű készüléket, pedig bőven vannak még olyan felhasználók, akik képesek lennének apróbb kompromisszumokat kötni azért, hogy egy kézzel is tökéletesen használható telefont foghassanak a kezükben. Ha pedig valami jóféle közép-, vagy akár felső kategóriás hardver és kamera kerülne bele, akkor robbantana bankot a gyártó.

Xiaomi Mi 9 SE

Xiaomi Mi A4

Valljuk be, a Xiaomi eléggé mellélőtt azzal, hogy a Kínában Mi CC9e néven futó eszközből készített egy gyári Android rendszerrel felvértezett telefont Európának, méghozzá Mi A3 néven. Nem is a hardver ütötte ki a biztosítékot a felhasználóknál, hanem a HD+ felbontású kijelző, annak ellenére, hogy AMOLED lett IPS helyett. Pedig A Mi CC9 lett volna a jó döntés erre, az viszont Mi 9 Lite néven került forgalomba. Hogy 2020-ban milyen döntés születik, az jó kérdés, sőt, az is, hogy a Xiaomi akar-e majd egyáltalán Android One készüléket, vagy befejezi ezt a sorozatot.

Xiaomi Mi 10 Lite

Idén a Mi 9 Lite jól illeszkedett a Mi 9 famíliába, főleg a három hátlapi kamera, valamint az AMOLED kijelző miatt. A Mi A4-ről írt eszmefuttatás miatt egyelőre még kérdéses, hogy az idei modell örököse kap főszerepet, vagy az Android One, mindenesetre bármelyikre is essen a döntés, fejlődni kell, hiszen bár bőven lesznek csúcshardveres Redmi/Xiaomi termékek, azért itt sem lehet majd elengedni a vásárlók kezét.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.