Még 2019-ben az elsők között mutatott be olyan mobilprototípust a Xiaomi, ahol a kijelző alá, mondhatni láthatatlan helyre szerelték az előlapi kamerát. Azóta már újabb szabadalmakat védetett le a cég ezzel kapcsolatban, de olyan nyilatkozat is napvilágot látott közben, hogy egyelőre még nehézkes a feladat, mert nem tudnak megfelelő minőségű képet garantálni ezekkel a szenzorokkal.

Volt is jó néhány próbálkozás, de a képernyő túl sok fényt fogott fel, ezért a végeredmény nem volt olyan világos és részletes, mint a klasszikus kamerák esetén. Átmeneti megoldásként született a Xiaomi Mi 9T duóban is látható, motorikusan előbújó szenzor, ami lényegében megoldotta, hogy teljes legyen a panel és semmi se törje meg az egységét.

A Xiaomi persze nem hagyja annyiban, a LetsGoDigital most újabb szabadalmakra bukkant a képernyő alá épített kamera kapcsán, sőt, nagyjából el is képzelte, hogyan nézhetne ki egy mostani mobil.

A kép alapján bátran állítható, hogy jól nézne ki, ha nem lenne se kameralyuk, sem pedig szenzorsziget. Persze hogy a valóságban mikor láthatjuk majd a végleges megoldást, az egyelőre kérdéses, sokan a Mi Mix 4-et tippelik első fecskének, de valószínűbbnek tűnik a Mi 11-es sorozatnál való debütálás.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.