Közzétette aktuális jelentését a Counterpoint Reserch és a Canalys is. A két cég konkúziója pedig közel azonos eredményt mutat: eddig idén 13%-kal csökkent a leszállított okostelefonok száma, és ahogy fogalmaztak; igencsak kolosszális a hatás, aminek még messze nincs vége.

A pandémia ugyanis rendkívül komolyan érintette a világ szinte valamennyi üzletágát, de voltak olyan gyártók, akiknek azért sikerül legalább stagnálni, sőt, erősödni is. A Samsung, az Apple és a Huawei csekély mértékű visszaesést könyvelhetett el, ellenben a Xiaomi 9%-os növekedést mutatott fel, ami nagyon örömteli hír a vállalat számára.

Ben Stanton, az egyik vezető elemző viszont óva int a túlzott lelkesedéstől, hiszen a koronavírus által okozott visszaesés a következő negyedévben lesz leginkább érezhető, azaz az áprilistól júniusig tartó időszak lesz igazán ínséges a techóriások számára. Remélhetőleg ez a Xiaomit kevébé érinti majd, hiszen itthon is sok telefont várunk, így a Redmi Note 9 sorozat több tagját, vagy éppen a Mi 10 5G-t is.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu