Mint valószínűleg sokan tudjátok, hatalmas károkat okoz a koronavírus nem csupán Kínában, hanem a világ egyre több országában. És nem csak emberáldozatokat követel, hanem gazdaságilag is igen keményen érint jó néhány dolog. A Xiaomi mondhatni tűzközelből figyeli az eseményeket, és most kiadtak egy közleményt, amelyben a fertőzésnek a várható hatásairól, valamint annak megfékezéséről írtak.

Az biztos, hogy a munkavállalok, gyári munkások február 10-én mennek vissza dolgozni, ami már így is egy héttel későbbi időpont a korábban tervezetthez képest, de egy belső döntés ezt még később is felülírhatja. A Wuhanban és Hubeiben dolgozókat otthoni munkavégzésre sarkallják még legalább 15 napig, de természetesen mindekinek az egészségére folyamatosan ügyelnek, ezzel együtt pedig állandó vizsgálat alá vetik az ott dolgozókat, létrehoztak egy IT rendszert is a bejelentésekre, plusz a WHO szabályai szerint járnak el minden esetben.

A termékellátást is negatívan érinti a koronavírus. Bár a gyártás nem áll le teljesen, a maximum fokazatot nem tudják biztosítani, így februárban biztosan lesz készlethiány, vagy nem megfelelő ütemű szállítás, ami sajnos minket és egyben a Lurdy Mi Store-t is érintheti.

A nemzetközi helyzet változatlan, a barcelonai MWC kiállításon is részt vesz a Xiaomi, hiszen az erre az eseményre delegált személyeket már legalább 15 napja Európában tartózkodnak, hogy a szükséges munkálatok rendben lefolyhassanak. A Xiaomi folyamatosan tájékoztatja majd a nagyvilágot a helyzetről, legyen az jó, vagy éppen egy kicsit rosszabb.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.