Vagyis nyilván igen, de csak egy határig. Öt év nagyon hosszú idő, pláne a mobiliparban. Pedig ennyi ideje lehet már ingyenesen a Google Fotókba menteni a képeket, mondjuk nem teljes, de tömörített, „jó minőségben”, az „eredeti minőség” választása komoly megabájtokba került. Ez sem tart azonban örökké, csak 2021. május 31-ig. Június 1-től kezdve ugyanis megszűnik a 15 GB-on túli ingyenes fotótárolás, ehelyett a rendelkezésre álló tárhelyből csíp majd el minden alkotás néhány megabájtot, akár teljes, akár jó minőséget választunk.

A jó hír, hogy a június 1-ig feltöltött „jó minőségű” fotók nem számítanak majd bele az ingyenes 15 GB-ba, tehát ha valaki fontos képeket szeretne a felhőben tárolni, az még addig válogassa össze és töltse fel a Fotókba. Hogy ez majd mennyire nyeri el a tetszését a felhasználóknak, az jó kérdés, mert pont ez volt az egyik legnagyobb vonzereje a szolgáltatásnak, de még mindig jó dolog, hogy a Google háromszor annyi tárhelyet ad ingyenesen, mint például az Apple.

A cég felmérései szerint a felhasználók nagy része még három év alatt sem telíti meg ezt a kapacitást. Ha pedig mégis, akkor marad az előfizetés (ami a Google Fotók esetén is számít), ami azért még mindig nem egy egetverő összeg, lévén 100 GB tárhely (GMail, Drive stb.) havi szinten 690 forintba kerül.

Mi Store Lurdy Ház (Cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimagyarorszag
Instagramxiaomimagyarorszag
YouTubexiaomimagyarorszag