Kedves XIAOMI rajongók!

Az elmúlt napokban sokan érdeklődtetek nálunk a hamarosan megnyíló Arena Pláza – XIAOMI bolttal kapcsolatban. A félreértések elkerülése végett, mint a XIAOMI hivatalos hazai forgalmazója, szükségesnek láttuk, hogy több állítást helyreigazítsunk. A legfontosabb kérdésekre vonatkozólag az alábbiakban olvashatjátok a hivatalos álláspontunkat.

Hivatalos magyarországi XIAOMI forgalmazó nyitja a boltot?

Nem. A boltot üzemeltető vállalkozás az idei évben alakult Mihome Kft. néven. A cég a Budapest X. kerületi Kőbányai úti címre van bejegyezve az ottani érdekeltségeket (kínai piac) is kézben tartó kereskedők vezetésével.

MI HOME vagy MI STORE?

MI STORE nyitási engedélyt kaptak. MI HOME áruház nincs Európában. Hat különböző kiskereskedelmi egységet különböztet meg a XIAOMI, ezek közül a STORE a legelterjedtebb szerte a világon.

Van-e gyártói támogatás a bolt mögött? A XIAOMI szállít-e nekik?

A XIAOMI nem tervezi a jelenlegi magyarországi disztribútorok számát bővíteni. Ezért az ARENA Mall boltot üzemeltető Mihome Kft. csak bolt nyitásra kapott engedélyt a XIAOMI központtól. Az engedélyhez szigorú működési szabályzat is társul.

Semmilyen további együttműködésre nem kötöttek velük megállapodást. A XIAOMI tájékoztatása szerint az ARENA MI STORE a beszerzéseit a „piacról” fogja megoldani.

XIAOMI adja-e a garanciát?

Az előzőekben leírtakból adódik, hogy nem a gyártó vállalja az eladott termékek után a garanciát.

Miért írják ki magukról, hogy XIAOMi Europe?

A pekingi központ visszajelzése szerint erre a névhasználatra NEM adtak engedélyt.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.