Hihetetlen pillanatokat élt meg a rendkívüli nehézségek mellett a Xiaomi vezetősége, hiszen a 2020 februári hónap leszállítási számait tekintve a cég megelőzte a Huaweit, és fellépett a dobogóra a Samsung és az Apple mögé. A Strategy Analytics elemzései tehát óriás áttörést mutatnak, hiszen ilyen még soha nem történt eddig.

A riportra térve; idén februárban világszinten 38%-kal kevesebb okostelefon került a boltokba, mint egy évvel ezelőtt, ez 62 millió darabot jelent. Az eladási mutatók szintén negatív eredményt mutatnak, aminek természetesen igen erős oka a Huawei amerikai kereskedelmi tiltólistára kerülése is.

A fentieknek eredménye, hogy a Xiaomi immár a világ harmadik legnagyobb okostelefon gyártójává avanzsált az előző hónapot tekintve, még akkor is, ha a leszállítások 32%-kal, az értékesítések pedig 29%-kal estek vissza. A különbség persze egyelőre nagyon csekély, csupán 0,5 millió készülék, a Xiaomi 6 milliót, a Huawei 5,5 milliót pakolt fel az üzletek polcaira.

Az első hely továrra is a Samsungé a maga 18,2 milliójával, az Apple pedig 10,2 millióval kullog a második helyen. Az ötödik és a hatodik helyet az Oppo és a Vivo szerezte meg, méghozzá 4 és 3,6 millió darabbal.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.