mstore A legnépszerűbb Xiaomi & Ecosystem termékek az mStore webáruházban.

Habár már a CES-en az egyik nagy mobilgyártó bemutatta a Hondával közösen fejlesztett autóját, a Xiaomi 2024-re tervezi a saját négykerekűjének leleplezését. A tesztek viszont már most is javában zajlanak, az első képek pedig már fel is kerültek az internetre a várhatóan a Tesla Model 3-mal versenyző, valamint annak formatervét követő elektromos modellről.

Egyelőre még csak találgatások vannak az árakkal kapcsolatban, de állítólag különböző felszereltségi szintekkel és akkumulátor kapacitásokkal készült a Xiaomi, így 38 000 és 52 000 dollár között lehet majd rendelni ezeket a modelleket.

A legkedvezőbb változat normál 400V-os BYD lítium-vas-foszfát akkucsomaggal kerül forgalomba, önvezetés szempontjából pedig a 2-es és 3-as szint környékén helyezkedik el majd, ököszönhetően a megannyi szenzornak, kamerának és az öt mmWave radarnak.

A csúcsverzió viszont már 800V-os akkumulátorpakkal hívhatja fel magára a figyelmet, amit akár 15 perc alatt 0-ról 80%-ra lehet tölteni. Hardveres szempontból az NVidia Orin X processzorra támaszkodhat az autó, a Xiaomi pedig a LiDAR szenzorokat és az algoritmust fejleszti hozzá.

A kínai vállalat elég nagy elánnal vetette bele magát ebbe a szegmensbe, hiszen korábban 10 milliárd dollárt tettek félre az első 10 évre, a cél pedig éves szinten legalább 150 000 jármű legyártása lesz, az első darabok 2024-ben gördülhetnek le a gyártósorokról.

mStore

mStore Lurdy Ház
(1097 BP, Könyves Kálmán krt. 12-14.)
mStore Debrecen
(4024 Debrecen, Csapó utca 30.)
mStore Szeged
(6724 Szeged, Londoni krt. 3.)
Webshopwww.mstore.hu
FacebookmStore
InstagrammStore
YouTubemStore

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.