Tegnap már írtunk róla, hogy valamilyen, vezetékmentes töltéssel kapcsolatos dolgot mutat ma be a Xiaomi. És így is lett, de nem a 67W-os tempó elérése miatt írjuk ezt a hírt, hanem a Xiaomi Mi Air Charge okán, ami elképesztő innovációt hoz, ráadásul nem csak a mobiliparba. A technológia segítségével ugyanis több eszközt is wireless tölthetünk egyszerre, „miközben mi a szobában sétálunk”.

Egy blogposztban mutatta be a gyártó, hogyan is működik a dolog. A transzmitter persze nem kicsi, egész méretes kis hasáb, de letisztult, modern formatervvel rendelkezik, így alapvetően bárhol jól néz ki és 5W-os sebességgel tudja kábelek nélkül tölteni a telefont.

„A Xiaomi saját fejlesztésű eszközébe öt fázisú interferenciaantennát építenek be, amelyek pontosan felismerik az okostelefonok helyzetét. A 144 antennából álló fázisvezérlő milliméteres hullámokat továbbít közvetlenül a mobilhoz beamforming technológán keresztül”.

Ennek a töltési módszernek egyébként semmi köze nincs a Qi szabványhoz. A mobilokat a beépített jeladóantennával és vevőantennával rendelkező rendszerrel kell ellátni, így tudja átalakítani az érkező energiát.

A Xiaomi Mi Air Charge segtségével 5W-os vezetékmentes töltés érhető el, méghozzá „több méter” körben. Természetesen a technológia a jövőben okosórákkal, aktivitásmérőkkel is kompatibilis lehet. Az viszont még kérdés, hogy mikor kerülhet forgalomba a megoldás, egyáltalán elérhető lesz-e a végfelhasználók számára. Akárhogy is, új irányt vesz ezzel a vezetékmentes töltés.

Mi Store Lurdy Ház (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)
Mi Store Debrecen (4024 Debrecen, Csapó utca 30.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimistorehu
Instagramxiaomimistorehu
YouTubeXiaomi Mi Store Magyarország