mismart - webáruházA legnépszerűbb Xiaomi
termékek a mismart webáruházban.

Majdnem három évbe telt, mire utódot kapott a Mi Mix 3, de megérte várni. A Xiaomi Mix 4 (nincs már Mi a névben) ugyanis a vállalat történetében először kapott kijelző alatti előlapi kamerát (panel alattinak mondja a gyártó), és méltó újítás ez, mondjuk az innováció mindig is szerves része volt a 2016 óta piacon lévő Mix sorozatnak.

A technológiai áttörés a szélek felé kicsit kerekített, 10 bites, 6,67″-es AMOLED (HDR10+, Dolby Vision) panel mögött bújik meg, egy 20 MP-es szelfi egységről van szó, ami 4 az 1-ben pixel binninget használ, és így már semmi nem bontja meg a kijelző egységét, tényleg gyönyörű az egész. A feladat persze nem volt egyszerű, egy flexibilis rétegre és különleges kialakításra volt szükség ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű fény jusson a szenzorra.

A Xiaomi teljesen új mikrogyémánt pixel mintát használt méghozzá újragondolt algoritmussal, hogy minimális legyen a visszacsillanás. A szenzor előtti képernyő 400 ppi-s, ezáltal minden olvasható marad. A 120 Hz-es képfrissítésű és Full HD+ felbontású képernyőt Gorilla Glass Victus üveg védi a sérülésektől.

A hátlapon szintén elég impresszív eredményeket láthatunk, hiszen a fő szenzor egy optikalilag is stabilizált, 1/1,33″-es, f/1,9 rekeszértékű, 108 MP-es ISOCELL HMX szenzor, emellé jár egy szintén OIS-szel bíró 8 MP-es periszkóp kamera 5x-ös optikai zoommal és 120 mm-es ekvivalenssel. A harmadik egység egy 13 MP-es free-form ultranagy látószögű megoldás, ami mindössze 1%-os lencsetorzítással dolgozik, szemben az átlagos 20%-kal.

A világon elsőként a Xiaomi Mix 4-ben szolgál a Snapdragon 888+ lapka, kiegészítve 8/12 GB RAM-mal és 128/512 GB-os tárhellyel. A fő mag egy 3 GHz-en pörgő Cortex-X1, az összeteljesítmény pedig akár 830 000 AnTuTu pontra is elég. Nyilván ilyenkor minden telefon hevül, ám a Xiaomi figyelt a megfelelő hűtésre, összesen 11588 mm²-nyi területre fókuszálódik ez.

Az éhséget a 4500 mAh-s akkumulátor igyekszik csillapítani, ha pedig már kevés a nafta, a 120W-os vezetékes töltéssel 21 perc alatt teljesen feltölthető. A vezetékmentes töltés sem maradt ki, itt 50W-os teljesítményre számíthat a felhasználó. A Harman Kardon sztereó hangszórók biztosítják a megfelelő zenei élményt, van WiFi 6, Bluetooth 5.2 is.

Ahogy már az előzetes képekből is sejteni lehetett, bevezetésre került az UWB, vagyis egy olyan Bluetooth helymeghatározás, amivel lényegében pontszerűen az eszközök felé mutatva lehet a különféle kütyüket irányítani. A szürke, fekete és fehér kerámiahátlappal rendelkező készüléknek pedig Távol-Keleten az ára sem lett rossz.

Egyelőre még csak kínai árakat lehet tudni a Xiaomi Mix 4 esetén, ott 4999 jüan az alapváltozat (nettó 232 ezer forint) és 6299 jüan (nettó 292 ezer forint) a legdurvább, 12/512 GB-os. A nemzetközi árakat később árulja el a vállalat.

mismart.hu webáruház | Xiaomi termékek széles választéka a hivatalos viszonteladótól

Mi Store Lurdy Ház
(1097 BP, Könyves Kálmán krt. 12-14.)
Mi Store Debrecen
(4024 Debrecen, Csapó utca 30.)
Mi Store Szeged
(6724 Szeged, Londoni krt. 3.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimistorehu
Instagramxiaomimistorehu
YouTubeMismart
Mi Smart Webáruház
Webshopwww.mismart.hu
Facebook: mismart.hu
Instagram: mismart.hu
YouTube: Mi Smart Webáruház