Két héttel ezelőtt kapott szárnyra az a pletyka, miszerint a Xiaomi egy olyan mobilon dolgozik, ami a világon elsőként 8K@30fps videókat képes rögzíteni. A MIUI 11 béta verizójának megjelenésével az XDA Devlopers újabb érdekességekre bukkant a szoftverben, hiszen találtak egy menüpontot, ami 120 Hz-es kijelzőre utal.

Ez azt erősíti meg, hogy a Xiaomi tényleg jelentősen fejlesztene a mobilok kijelzőjén, legalábbis a csúcskategóriában biztosan, eddig elég kevés konkurens tudott ilyen panelt felmutatni, azok is inkább a gamer szegmensben helyezkednek el.

A megnövelt képfrissítés mellett a fotózásra is nagy hangsúlyt fektet a Xiaomi, például újabb jel mutat arra, hogy a zoom képesség is fejlődni fog. Ha lehet hinni a szoftverben eldugott dolgoknak, akkor nemsokára már 5-szörös közelítés is adott lesz, méghozzá veszteségmentesen, 50-szeres pedig digitálisan.

Természetesen a kettő nem függ össze egymással, tehát nem kell arra számítani, hogy a 120 Hz-es kijelző ugyanabban a telefonban lesz, ami közelre hoz mindent és 8K-ban vesz fel mozgóképeket.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.