A Samsung még májusban mutatta be azt az ISOCELL Bright GW1 névre hallgató szenzort, ami 64 MP felbontású képeket készít. Nem telt el pár hónap, és már tudjuk, hogy melyik mobilban találjuk majd meg legelőször ezt a kamerát; egy Redmiben, hiszen a cég a kínai közösségi oldalon hirdeti ennek lehetőségét.

Egyelőre a fent található előzetes még nem utal arra, hogy biztosan a Samsung megoldását alkalmazzák majd a telefonnál, ám elég nagy tétben lehet erre fogadni. Ugyan már voltak olyan készülékek, amelyek képesek voltak ilyen nagy felbontásban fotózni (panorámaképet például), ám ez lehet az első telefon, ami egy lövéssel előállítja ezt. Igazából a szenzor képes arra, hogy négy pixelt sűrítsen egybe, vagyis rosszabb fényviszonyok esetén világos 16 MP-es fotót lőjön, nappal pedig adott lehessen a 64 MP-es opció is.

Egyelőre még mást nem lehet tudni a Redmi újdonságáról, de a várakozások arról szólnak, hogy emelnek a lassított videózási képességeken is, immár Full HD-ban akár 480 fps-sel is lehet majd filmezni, sőt, az élő HDR eljövetelére is sokan számítanak.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

FORRÁSGSMArena
Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.