Folyamatosan jönnek a negyedéves jelentések a különböző cégektől, és természetesen különböző témákban. Most a Canalys mérte fel a viselhető eszközök piacát, amibe az aktivitásmérők és az okosórák is beletartoznak.

A harmadik negyedévben a Xiaomi szállította a legtöbb készüléket, egészen pontosan 12,2 millió darabot, ami 74,4%-os éves emelkedés jelent, ezzel pedig 27%-os részesedést szerzett magának a márka. A legjobban, nem túl meglepő módon, a Smart Band 4 fogyott. A második helyen az Apple tanyázik a maga 15%-ával, ez a teljesítmény leginkább az Apple Watch Series 5-nek köszönhető.

A dobogó alsó fokára, jelentős lemaradással, a Huawei fért fel, a vállalat 5,9 millió eszközt helyezett a boltok polcaira, amivel 13%-os szeletet kaparintottak meg. A negyedik a Fitbit lett 8%-kal, az ötödik pedig a Samsung, 6%-kal.

A globális piac melett a kínai is hasonlóan fest, itt a Xiaomi a maga 60%-ával igen tetemes előnyre tett szert, a másik pedig a Huawei, de ők is hatalmas lemaradásban vannak, ahogy a többiek is.

A Mi Smart Band 4 már kapható az Mi Store-ban és a xiaomi.hu webáruházban.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu