Aki két vagy négy keréken közlekednek, alighanem nem egyszer megálltak már benzinkútnál guminyomást mérni, vagy pumpálni. Nem minden utcasarkon van viszont erre lehetőség, viszont bárhol és bármikor szükség lehet erre. A Xiaominak van is egy ultrahordozható pumpája, ami remek dolog lehet bicikliseknek, ám van egy komolyabb teljesítményű eszköz, méghozzá a 70mai Air Compressor, amiről a mostani cikkben lesz szó.

A 235 x 110 x 172,9 mm-es dimenziókkal rendelkező készülék könnyedén hordozható, van ugyanis egy pántja. Esztétikus kialakítása mellett praktikus is, hiszen a 12V-os szivargyújtó kábele 3,7 m, így még teherautók kabinjából is kilógatható. A másik csöveg kell a szelepre ráerősíteni, egyszerű művelet, rá kell csatlakoztatni és a végét lenyomni. Voilá, indulhat is a pumpálás.

A 70mai Air Compressor 0,1 és 7 bar között működik, egy R14-es kereket 0-ról 2 barra nagyjából 3 perc alatt tölt meg levegővel, tehát egész gyors, és közben nem csap hatalmas lármát. Az érintőgombok segítségével állíthatjuk be a szükséges guminyomást, aminek elérése után automatikusan lekapcsol a kompresszor. Háromféle mértékegységben láthatjuk, így többféle járműnél is könnyebb lehet a helyzetünk.

Természetesen manuálisan is végezhetjük a feladatunkat, a bekapcsológombbal indíthatjuk el a folyamatot. Elég csak gyújtásra raknunk az autót, hosszabb pumpálás esetén viszont talán érdemesebb járó motor mellett ügyködni. A 70mai Air Compressor ára 16 200 forint, ami egyáltalán nem egy észveszelytő összeg, hiszen ha berakjuk a csomagtartóba, bármikor kihúzhat a csávából, akár egy lassú defekt, akár csak leeresztett gumi esetén. Sőt, focizás előtt is.

Már kapható az Mi Store-ban és a xiaomi.hu webáruházban.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.