A Xiaomi Mi 11 az első olyan készülék a világon, ami Snapdragon 888 processzorral kerül piacra. A teljesítmény egy dolog, hiszen 26 TOPS-ra emelkedett a Snapdragon 865-nél mért 15 TOPS-hoz képest. A lényeg a mesterséges intelligencián van, hiszen a BlinkAI algorotmusnak köszönhetően hihetetlenül látványos éjjeli videókra lesz képes a csúcstelefon. Íme egy példa:

A hagyományos éjszakai mód több képkockát tömörít egybe, ami lassú lehet, hiszen a szenzornak több képet kell egyszerre készítenie. A BlinkAI viszont a neurális hálózatot használja, lényegében úgy működik, mint az emberi szem, aminek elég egy milliszekundum is a teljes összkép létrehozásához.

Alant még egy példát láthatunk arra, hogy a Snapdragon 888 milyen számítási kapacitással rendelkezik, hiszen lehetővé teszi ezt a folyamatot:

A Xiaomi Mi 11-ben lévő 108 MP-es kamera tehát új utat nyithat meg az éjszakai videózásban, de a hírek szerint a Pro modell lesz az igazán nagy dobás minden téren, aminek bemutatójára valamikor február folyamán lehet számítani.

Mi Store Lurdy Ház (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)
Mi Store Debrecen (4024 Debrecen, Csapó utca 30.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimagyarorszag
Instagramxiaomimagyarorszag
YouTubexiaomimagyarorszag

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.