A Google Project Treble még 2017-ben látott napvilágot, a célja pedig az volt, hogy az Android keretrendszer moduláris kialakítása miatt könnyebb legyen a gyártóknak a saját mintájukra szabni a szoftvereket.

Most a Google és a Qualcomm együttműködése még nagyobb lehetőségeket rejt magában, hiszen összesen négy Android verzió telepítését is lehetővé teszi, tehát lesz egy, ami az aktuális, plusz három teljes főverzió.

A Snapdragon 888-cal kezdve, ami a hivatalos megerősítés szerint a Xiaomi Mi 11 csúcstelefonokban is dolgozni fog, minden ilyen felső kategóriás készülék három nagy frissítésre lesz érdemes, már ha maga a telefongyártó is megteszi a lépéseket az ügy érdekében. Az alant látható grafikon is jól mutatja, hogy az Android 10 már mennyire elterjedt, valószínűleg ugyanez a sors vár a 11-re is.

A felhasználók 82%-a ráadásul OTA, tehát vezetékmentes formában frissítette a mobilját, ez is mutatja, hogy a vállalatok folyamatosan dolgoznak az újabbnál újabb szoftverek és biztonsági frissítések kiadásán, ahogy a Xiaomi is ezt teszi.

Mi Store Lurdy Ház (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)
Mi Store Debrecen (4024 Debrecen, Csapó utca 30.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimagyarorszag
Instagramxiaomimagyarorszag
YouTubexiaomimagyarorszag