Az első negyedévben a globális okos karkötő szállítások összesen 41,2 millió darabot tettek ki, derül ki a Canalys piackutató cég jelentéséből. Az Apple, a Xiaomi és a Huawei az első három márka közé került. Az Apple 12%-os éves szintű visszaesést tapasztalt a globális szállításokban, de megtartotta vezető pozícióját 18%-os piaci részesedéssel.

A Xiaomi a második helyet szerezte meg a globális okos karkötő piacon

A Xiaomi a második helyet szerezte meg 15%-os piaci részesedéssel, míg a Huawei a harmadik helyet foglalta el 13%-os piaci részesedéssel. A Canalys jelentése szerint a Xiaomi 38%-os éves növekedését a sokszínű termékkínálat és a gyors nemzetközi terjeszkedés hajtotta, míg a Huawei 46%-os éves növekedését a Watch GT4 erős hazai eladásai segítették.

Ez az eredmény különösen figyelemre méltó a Xiaomi számára, amely dinamikus növekedést mutatott az okos karkötők piacán. A vállalat sikere abban rejlik, hogy változatos termékkínálattal rendelkezik és gyorsan terjeszkedik a külföldi piacokon. Eközben a Huawei is jelentős növekedést ért el hazai piacon, különösen a Watch GT4 modellnek köszönhetően.