Az Ultra Wide Band (UWB) technológia már az okostelefonok közé is begyűrűzött, nem kivétel ez alól a Xiaomi Mi 10 5G sem. Amellett, hogy ez az új megoldás sokkal szélesebb sávú adatátvitelt tesz lehetővé, az UWB képes kiszámtani a távolságot a különböző készülékek között, ezáltal az okoseszközökkel való kapcsolatfelvétel is új irányt vehet.

Ahogy a Xiaomi a fent látható videóban is bemutatja, ha a telefont egy másik okoseszköz felé irányítjuk, akkor már ebből tudja, hogy mit szeretnénk vezérelni, így többek között egyszerűen ki tudjuk kapcsolni a ventilátort, vagy léptetni a zenét, esetleg csatornát váltani a tévén.

Márpedig ezáltal a Ultra Wide Band igencsak előremutató dolog, hiszen végre tényleg megszabadulhatnánk a különböző irányítóktól, és elég lenne egy telefon mindenre. A pontosság pedig tényleg nagy, hiszen a készülék nagyjából +/- 3 fokos tévedéssel számol, ami valóban elenyésző. Ezáltal akár az ajtózárat is ki lehetne nyitni, de ha nem a zár felé fordulunk, akkor azt is tudná az eszköz, így csukva maradna. Ugyanígy működhet a dolog az autóknál is.

Mi Store Lurdy Ház (Cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimagyarorszag
Instagramxiaomimagyarorszag
YouTubexiaomimagyarorszag