Habár szóltak pletykák róla, mégis mély megdöbbenésként ért mindenkit, hogy a Xiaomi 10 év alatt 10 milliárd dollár fektet abba, hogy belépjen az elektromos járművek piacára. Ha valakinek még ezek után is hihetetlen a történet, akkor most hallgassa meg Lei Jun szavait, aki saját maga beszélt a Xiaomi elektromos autóról, annak áráról, valamint a bemutató tervezett időpontjáról.

Mikor?

Hamarabb, mint gondolnánk. Jun szerint akár 3 éven belül napivlágot láthat a négykerekű. A tervezés már folyamatban van egy ideje, a projektet pedig már évekkel ezelőtt jóváhagyták. Ettől függetlenül a sorozatgyártás még nem a következő hónapokban történik meg, szóval a gyártónak még rengeteg ideje van arra, hogy felkészüljön a piacra lépésre és elemezze az autóipart.

Hogy nézhet ki?

A vezérigazgató szerint mindenképpen szedán kivitelre érdemes számítani. A CEO szerint ezzel nem lőhetnek mellé, hiszen sokat szeretik ezt a formát. A vállalat számításba veszi majd a felhasználók igényeit is, szóval a végleges külső kialakulása még időbe telhet, de folyamatosan figyelik a kínai véleményeket. A Weibón ment is egy szavazás erről, amely szerint 45% voksolt szedánra, 40% pedig SUV-re.

Árazás

Igencsak fontos lehet, hogy egy kiváló ár/érték arányú készülékeket piacra dobó vállalat mit tehet egy autó esetén. A felhasználók javaslata szerint valahol 200.000 jüan, vagyis 26.000 euró körül lenne érdemes próbálkozni, amivel versenyképes lehetne a cég a Teslával szemben.

Márkajelzés

Szintén fontos kérdés, hogy milyen logóval az orrán gördülhetne le a gyártósorokról az autó. A szavazás szerint 12 ezer ember gondolta úgy, miszerint a jelenlegi emblémát kellene használni, 7 ezer felhasználó pedig inkább valami új megoldást javasolt.

Lei Jun azért még mondott érdekességeket; mivel köztudottan jól szerepel az IoT eszközök piacán a Xiaomi, így ebből az autóiparban is szeretne profitálni, valószínűleg az ökoszisztéma szerves részét képezi majd az elektromos jármű is.

Mi Store Lurdy Ház (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)
Mi Store Debrecen (4024 Debrecen, Csapó utca 30.)
Mi Store Szeged (6724 Szeged, Londoni krt. 3.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimistorehu
Instagramxiaomimistorehu
YouTubeXiaomi Mi Store Magyarország

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.