Elképesztő felvételek, látványos videók, kihívásokkal teli pillanatok. Igen, drónozni óriási élmény, ami persze nem kevés gyakorlást igényel, ám mindenképpen kifizetődő lehet egy családi nyaralás, egy természetben történő kirándulás során. Mi pedig igyekszünk a megfelelő eszközöket biztosítani ezekhez, hiszen jövő hét végén, de legkésőbb a rá következő hét elején már megvásárolhatók lesznek a Fimi A3 és a Fimi X8 SE drónok.

Kezdjük a durvábbal, a Fimi X8 SE-vel, ami 790 grammos tömeggel és összehajtható kivitelezéssel rendelkezik. Mivel a drón támogatja a GPS + GLONASS műholdakat, így nagyon pontos pozicionálást tesz lehetővé, a videókat pedig akár 4K felbontásban is rögzíthetjük, méghozzá 30 fps sebességgel.

A drón kamerája egy 3 irányú mechanikus stabilizálással ellátott Sony IMX378-as szenzor, ami 12 megapixeles felbontású képeket lő, 78,8 fokos a látószöge és f/2,2-es a rekeszértéke. Van követés és számos egyéb mód, mindegyik tényleg sokszor tud jól jönni, ahogy a csomagban található kontroller is. A Fimi X8 SE-t akár 5 kilométer messzire is elreptethetjük, egy feltöltéssel pedig 33 percet tud a levegőben maradni a 4450 mAh-s akkumulátornak hála.

A Fimi X8 SE ára 169 900 forint lesz a www.xiaomi.hu webshopban és a Lurdy Mi Store-ban, ami mondani sem kell, hogy jóval olcsóbb, mint a konkurensek kínálatában lévő, hasonló képességű drónok.

És akkor a nem kevésbé érdekes Fimi A3-ról is ejtsünk pár szót. Társával ellentétben ez inkább a hobbidrónosoknak lesz kiváló választás, szerencsére itt is lehet akár 25 perces repülési idővel számolni, ezt a 2000 mAh-s telep biztosítja. Kapunk a drón mellé egy színes LCD kijelzővel rendelkező kontrollert, a képernyő felbontása 480 x 272 pixel, vagyis nem kell okostelefon, alkalmazás, működik minden magától, ez azért nagy segítség.

A Fimi A3 támogatja az FPV szemüvegeket, úgy érezheted tehát, mintha a drónon ülve repülnél. Több fontos mód is helyet kapott a szoftverben, talán ezek közül kiemelkedik a követés, a távolodás, vagy éppen körülrepülés. A drón maximális hatótávja 1 kilométer, ez bőven elég tud lenni a mindennapokban, akár 18 km/h-val is lehet suhanni a levegőben.

A drón kamerája 8 megapixeles, Full HD videókat tud rögzíteni, a gimbal kétirányú fizikai, és elekronikus stabilizálást kapott. A Fimi A3 ára 109 900 forint lesz a www.xiaomi.hu webshopban és a Lurdy Mi Store-ban.

Természetesen mindkettő drónhoz árulunk majd pót propellereket, akkumulátort, védőkészletet is.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu