A Xiaomi, a vezető technológiai vállalat ma bejelentette a vállalat új vizuális arculatának frissítését, amely az ötvözete egy egységes szemléletmódnak és az „Alive” koncepciójának. Az új megjelenés célja, hogy a Xiaomi megerősítse a pozícióját a prémium kategóriában a piacon, miközben az új dinamikus logójával növeli a márkaismertségét a fogyasztók között.

Kenya Hara által tervezve

A Xiaomi új logóját a világhírű Kenya Hara tervezte, aki a Msashino Művészeti Egyetem professzora, valamint a Nippon Design Center (NDC) elnöke is egyben. Lágyabb és kerekebb körvonalak használata váltotta le a régi szögletes „MI” tipográfiát az új logóban, ami így sokkal esztétikusabbá vált. A vállalat színe maradt a narancssárga, annak érdekében, hogy továbbra is a Xiaomi eleven és fiatalos megjelenését közvetítse. A feketét és az ezüstöt is használni fogják kiegészítő színként a csúcskategóriás termékcsalád-alkalmazásokhoz.

Kenya HARA a „szuperellipszis” matematikai képletet használta a Xiaomi logójának tervezése során. Amíg végtelen variáció van egy négyzet és egy tökéletes kör között, a designer egy vizuálisan optimális egyensúlyt ért el a képletben szereplő változók megfelelő beállításával. Az n=3 használata tökéletes egyensúlyt teremtett a négyzet és a kör között, ezzel megtestesítve az „Alive” alapvető szemléletmódját, melynek eredményeként egy új Xiaomi logót láthatunk. A derékszögű tárgyakhoz képest a kör egy dinamikusabb forma, ami tökéletesen tükrözi a Xiaomi alkalmazkodóképességét és a szándékát arra, hogy előre törjön.

A filozófikus gondolkodásmód beépítése az új designba

Kenya HARA egy nagyon lényeges design koncepciót javasolt a Xiaomi – Alive számára. Úgy gondolja, a Xiaomi innovatív technológiája kényelmet hozott az emberek életébe és lehetőséget kínál nekik egy arra, hogy megfelelő kontroll alatt tartsák az életüket és képesek legyenek alkalmazkodni a környezetük bármely változására. Az „Alive” a Xiaomi szemléletmódját egy vizuális perspektívából értelmezi, élettel teli képet adva márkának, miszerint: az emberek élnek – a technológia az emberek által lett teremtve – tehát a technológia is él. A technológia mindig ki fogja szolgálni az élet szükségleteit.

Dinamikus logó elhelyezés – a jelzés, ami „élőnek” hat

A Xiaomi először alkalmaz dinamikus formákat a megjelenésében, ami alapvetően újraértelmezi a márkaelemek és a logóhasználat eddig megszokott tradícióit. Az új márkajelzés nincs rögzítve a négyzet négy sarkában, a tartalomhoz igazodik és mindig a legmegfelelőbb helyre kerül. Az új dinamikus logó tovább viszi a filozófikus gondolkodásmódot és ezáltal valóban életre kelti azt.

Az “Alive” koncepciója a Xiaomi gondolkodásmódja és válasza az intelligens összekapcsolhatóság korszakának fordulópontjára. Technológiai vállalatként a Xiaomi elhivatott abban, hogy újabbnál újabb innovációkkal rukkoljon elő szerte a világon és elengedhetetlen a márka számára, hogy a fogyasztóival együtt növekedjen. A Xiaomi gyors ütemben növekszik, ezzel együtt a márka is egyre több barátra tesz szert. A Xiaomi új évtizedet nyit meg azáltal, hogy kiterjeszti a jelenlétét a tömeg fogyasztóktól a prémium felhasználókig, a technológiától a művészetekig, az online tértől offline-ig szerte a világon. Az új márkaidentitás segíti majd a Xiaomit előre haladni az elkövetkezendő években.

Mi Store Lurdy Ház (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)
Mi Store Debrecen (4024 Debrecen, Csapó utca 30.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimistorehu
Instagramxiaomimistorehu
YouTubeXiaomi Mi Store Magyarország