A Xiaomi egy twitter posztban közölte, hogy elhivatott a dobozban található műanyag tartozékok plasztik tartalmának 60%-os csökkentésében. Elsősorban Európára vonatkozik a kijelentés, az első készülék, ami ennek jegyében lép piacra, az a Xiaomi Mi 10T Lite.

A cég természetesen utal arra, hogy a boltok polcaira kerülő variánshoz minden eddig ismert tartozék jár majd. Ebbe tartozik a töltőfej, az USB-C kábel, sőt, még a tok is. A Mi 10 Lite (nem a T) is ugyanezekkel a kiegészítőkkel érkezett az év korábbi részében.

Amint valószínűleg már sokan tudják, az Apple lépte meg először, hogy az iPhone mellé csupán töltőkábelt és néhány leírást tartalmazó dokumentumot ad, semmi mást. Gondolhatnánk tehát, hogy a 3,5 mm-es jack elhagyásának tredjét elindító cupertinói vállalatot most is követni fogják a konkurensek.

De szerencsére nem így lesz, főleg nem a Xiaomi csúcskészülékeinél. Egy 20W-os általános töltőfejet ugyanis könnyebb beszerezni az iPhone-hoz, de egy 100W-os vezetékes vagy 80W-os vezetékmentes töltést támogató telefon esetén már merőben más a helyzet. Főleg, hogy a Mi-sorozat tagjainak a töltési sebesség az egyik fő eladási pontja.

Mi Store Lurdy Ház (Cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimagyarorszag
Instagramxiaomimagyarorszag
YouTubexiaomimagyarorszag