Ahogy arról már régóta szóltak a hírek, újabb vezetékmentes fülhallgatóval rukkolt elő a Xiaomi, méghozzá Xiaomi Mi Air 2S (TWS Earphones) néven. Az egyelőre csak Kínában, de később valószínűleg nemzetközi piacon megjelenő fülhallgató 399 jüanos (nettó 19 ezer forintos) áron debütált kint.

A hangkeltő legnagyobb újdonsága a binaural synchronous transmission technológia, amit legegyszerűbben úgy lehet elmagyarázni, hogy a két füles képes közvetlenül a készülékhez kapcsolódni, így nem csupán stabilabb a kapcsolat, hanem az átviteli késleltetés is jelentősebb kisebb, mint az eddigi eszközök esetén, plusz akár mindkettővel telefonálhatunk, attól függően, hogy kinek melyik a kényelmesebb.

A Bluetooth 5.0-val rendelkező Mi Air 2S továbbfejlesztett LHDC kodeket kapott, optimalizálták a MIUI rendszerhez, hogy a lehető legtökéletesebb hangzást érje el a gyártó. Ehhez járul hozzá a két-két mikrofon, ami egyrészt kvázi zajszűrésként is funkcionál, plusz a beszélgetési hangminőséget is javítja.

A Xiaomi Mi Air 2s legnagyobb vonzereje viszont az üzemidőben rejlik. A fülesek egy feltöltéssel 5 órán át tudják szolgáltatni a zenét, de nem is ez a pláne, hanem a töltőtok, amit ha egy órán keresztül etetünk, utána már akár plusz 24 órányi üzemidőt is tud biztosítani. A tokot Qi szabvány szerint vezetékmentesen, vagy USB-C-n keresztül lehet telepumpálni naftával.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

FORRÁSGizmoChina
Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.