Egy kedvező árú fülessel rukkolt elő a Xiaomi, méghozzá Mi AirDots 2 SE néven. Egyelőre még csak Kínában érhető el a hangkeltő, ám az ára tényleg baráti, ott mindössze 170 jüanba kerül, ami ha átszámolnánk, akkor olyan 10 ezer forintot jelentene.

A legnagyobb különbség, hogy az SE nem támogatja az LHDC kodeket, de az AAC-t igen, ráadásul nem fukarkodott a gyártó a Bluetooth 5.0 beépítésével sem. Az adatátvitel mindkét fülesre külön történik, így stabilabb a kapcsolat is.

A két füles 4,7 grammot nyom egyenként, egy feltöltéssel pedig 5 óra zenelejátszás lehetséges. A 48 grammos töltőtok plusz 20 órányi működést tesz lehetővé, 1,5 óra alatt lehet megetetni, méghozzá USB-C-n keresztül. Vezetékmentes töltés nincs, mint a 2s-nél.

A Mi AirDots 2 SE-t érintéssel lehet vezérelni, plusz észreveszi, ha kivesszük a fülünkből, ilyenkor azonnal megállítja a muzsikát. A MIUI integráció adott, ahogy kinyitjuk a tokot, azonnal láthatjuk, hogy milyen töltöttségi szinten vannak az eszközök. Az SE vonzereje lehet még a környezeti zaj kiszűrése, ami nem aktív, de a mikrofonok egész jól megoldják a feladatot.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu