Nagyon gyorsan terjed a hír, hogy Donald Trump hivatalban hátralévő utolsó napjaiban még tiltólistára tette a Xiaomit, sok más nagy kínai vállalattal együtt. Ez azonban közel sem azonos a Huawei féle kereskelmi tiltással, lévén itt jelenleg katonai megkötésekről van szó. Ahogy a Xiaomi írja:

„A vállalat megjegyzi, hogy az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma 2021. január 14-én (amerikai idő szerint) sajtóközleményt adott ki, amelyben kijelentette, hogy a társaság az 1999-es honvédelmi engedélyezési törvény 1237. cikkének megfelelően felkerül a vonatkozó tiltólistára.

A társaság mindig betartotta a törvényes előírásokat és ennek megfelelő tevékenységeket végzett, valamint betartotta a működés helyére vonatkozó törvényeket és előírásokat is. A szolgáltatásokat és termékeket polgári vagy kereskedelmi célokra használják. A vállalat megerősíti, hogy nem kínai katonai tulajdonú, nem is általuk ellenőrzött vagy kapcsolt fél, és nem tartozik az amerikai NDAA törvényben meghatározott kínai katonai társaság alá. Megfelelő intézkedéseket fogunk tenni a társaság és a részvényesek érdekeinek védelme érdekében.

A vállalat áttekinti az eset lehetséges következményeit, hogy teljes mértékben megértse annak a Xiaomi csoportra gyakorolt ​​hatását. A társaság további bejelentéseket a megfelelő időben közzétesz.”

Mi Store Lurdy Ház (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)
Mi Store Debrecen (4024 Debrecen, Csapó utca 30.)
Webshopwww.xiaomi.hu
Facebookxiaomimistorehu
Instagramxiaomimistorehu
YouTube: Xiaomi Mi Store Magyarország

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.