A világ egyik, ha nem a legnagyobb és legjelentősebb mobilos eseménye a Barcelonában évente megrendezésre kerülő Mobile World Congress kiállítás. Idén február 24-én nyitott volna a rendezvény, de már jó előtte több gyártó is jelezte, hogy nagyszabású sajtótájékoztatót tart. Hogy mást ne említsünk, elég csak a Xiaomi Mi 10 és Mi 10 Pro európai premierjére gondolni.

Igen ám, de a GSMA, akik az MWC-t rendezik, úgy volt, hogy pénteken válságülést tartanak, mégsem vártak addig a döntéssel, már most bejelentették, hogy nem lesz megtartva az MWC 2020, holott a pár nappal ezelőtt még arról nyilatkoztak, hogy nem látják az egészségügyi kockázatot. Több százmillió euró esik ki így a GSMA zsebéből, más kérdés, hogy ezt elég csúnya lenne most rossz szemmel nézniük.

Közben ráadásul több nagyobb gyártó is közölte, hogy nem teszi be a lábát a katalán városba, hiszen nem kockáztatják meg, hogy a koronavírus elterjedjen, vagy a munkavállalóik esetleg elkapjanak valamilyen fertőzést. Az LG nyitotta a sort, azóta viszont már a TCL, az Amazon, az Nvidia, a Sony, a HMD, az Ericsson és a Vivo is közölte a távolmaradását, sőt, a Deutsche Telekom mellett több nagyobb szolgáltató sem vett volna részt az MWC-n. A nyomás tehát hatalmas volt a kormányon és a rendezőkön is, akik nem is akartak kockáztatni.

Így pedig amúgy sem lett volna nagyon értelme az egész MWC 2020-nak, főleg úgy, hogy senki nem szeretné vállalni a felelősséget azért, hogy itt erősödjön meg az egyébként is már több mint ezer ember halálát követelő koronavírus. Ezzel együtt pedig a február 23-ára szervezett Xiaomi bemutató is elmaradhat, bár még a cég erősen ragaszkodik mind a dátumhoz, mind pedig a helyszínhez. Ez persze a mostani hír tükrében még változhat.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu