Habár nem mindig nehéz, azért vannak trükkös részei annak, amikor képeket vagy más fájlokat másolnánk a Xiaomi telefonunkról a számítógépre, vagy akár fordítva. A Windowsnál nem bonyolult a történet, hiszen USB-s csatlakoztatás után mindössze a felülről lehúzható információs felületen kell kiválasztani a töltés helyett a fájlátvitelt, és máris ide-oda húzhatunk dokumentumokat, fotókat, zenéket.

A nehezebb feladat macOS esetén adódik, itt már le kell tölteni az internetről az Android File Transfer névre hallgató programot, a .dmg fájlt be kell másolni az alkalmazások mappába, majd a Windowsnál ismertetett módon a mobilon is a megfelelő menüpontot kiválasztva tudunk áthelyezni dolgokat.

Wifin keresztül is lehetséges mindez. Az egyik lehetőség a Xiaomi gyári fájlkezelője, ahol az FTP ikonra bökve máris el tudjuk indítani a szolgáltatást, akár jelszóval védve. Ezután a számítógépen az itt kiadott IP-címet kell bepötyögni, és FTP-szerű rendszerrel máris hozzáférhetünk mindenhez, bár megnyitni nem lehet, csak letölteni.

A másik lehetőség is egyszerű, a Play Áruházból az AirDroid applikációt érdemes telepíteni, majd az Android Webre kattintva kapunk szintén egy IP-címet, amit a számítógép böngészőjébe beírva és a hozzáférési kérelmet megadva máris kutathatunk a telefonon lévő cuccok között, méghozzá kábelek nélkül.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.