Az érintőkijelzős telefonok megjelenése óta fel-felbukkanó probléma, hogy telefonálás közben felébred a képernyő, így a fülünk óriási örömök közepette kezd el pötyögni mindent, amit természetesen mi csak nagy megdöbbenések láttán a hívás befejezése után látunk. A közelségérzékelő szenzor persze igyekszik ezt a lehető legjobban megakadályozni, de vannak helyzetek, amikor nem úgy működik minden, ahogy azt mi szeretnénk.

A Xiaomi készülékek sem kivételek, lényegében minden gyártó termékénél előfordul a véletlen érintés. Van viszont egy mentsvár, amivel újra lehet kalibrálni a közelségérzékelőt, hogy a legjobban működjön. Mutatjuk, hogyan. A következő lépéseket kell követni:

  1. Lépj be a beállítások menübe!
  2. Koppints legfelül „A telefonról” menüpontra!
  3. Kattints „Az összes jellemző” részre!
  4. Keresd meg lent a „Kernel verziója” pontot, majd érintsd meg egymás után gyorsan legalább ötször, ameddig a telefon kiírja, hogy „CIT-hardverteszt indítása”!
  5. Kattints jobb felül a három pontra!
  6. Nyomj az „Additional tools” fülre!
  7. A 11-es pontnál lépj bele a „Proximity sensor” tesztbe!

Ezután jön a kalibráció, de még előtte ellenőrizhetjük, hogy minden jól működik-e! Középen legfelelő takarjuk le a telefont, ilyenkor 0,0 érték kell, hogy legyen, ha pedig elemeljük a kezünket, akkor 5,0. Ha ezek az értékek helyesek és pont így jelennek meg, inkább ne babráljunk semmivel. Ha nem, akkor már kezdhetjük a folyamatot.

FIGYELEM! Mindenki csak SAJÁT FELELŐSSÉGRE tesztelgesse, kalibrálja, mert rossze beállítás esetén a várt eredmény ellentéte is előfordulhat.

Megoldás lehet még egyébként a dupla koppintásos felébresztés ki- és bekapcsolása, esetleg teljes deaktiválása.

Ezután elvileg már a rendeltetésszerű használat során nem fog felvillanni a kijelző, de mindig igyekezzünk a lehető legjobban a fülünkhöz tartani.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu