Ahogy az várható volt, a vállalat leleplezte legújabb termékét, méghozzá a Xiaomi e-book olvasót. A készülék 6″-es e-ink kijelzőt kapott, méghozzá 212 ppi képpontsűrűséggel, ami meglehetősen éles képet biztosít az olvasáshoz. Szerencsére nem maradt el a „háttérvilágítás” (nem klasszikus értelemben, oldalról jön a fény), így sötétben is használható a kütyü, akár 24 szintben lehet állítani a fényerőt.

A hardverről is érdemes szót ejteni. A Xiaomi e-book olvasóban 1 GB RAM és 16 GB-os adattároló található, a folyamatos felhasználói élményt pedig az 1,8 GHz-es négymagos Allwinner processzor biztosítja. A készülék Android 8.1 rendszer alapjain működik.

Jó hír, hogy az 1800 mAh kapacitású akkumulátor több hétnyi működést garantál, ráadásul USB-C csatlakozón keresztül tölthető. Az olvasó több népszerű formátumot is támogat, így megnyithatók a .doc, a .epub, vagy éppen a .pdf fájlok is. Európai értékesítésről még nem esett szó, Kínában viszont 599 jüanos áron debütál, ami nettó áron ~26 ezer forintot jelent.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu