A Trump vs. Huawei, vagy igazából Amerika vs. Kína csata soha nem látott méreteket ölt, a mobilos iparágat is megdöbbentő viaskodásról van szó, aminek eredményeképpen nem kizárt, hogy a Huawei jelentős mértékben kiszorul a piacról, hiszen bár most egy 90 napos türelmi időt kaptak, lényegében a Google, a Qualcomm, az Intel, és még az ARM is teljesen elfordult a kínai cégtől. Ugyan nem eszik olyan forrón a kását, az elemzők (Reuters, PriceSpy) mégis azt jósolgatják, kiknek jöhet jól ez a történet.

Nem túl meglepő módon a Xiaomi az egyik olyan cég, ami hatalmasat profitálhat a jelenleg még második legnagyobb gyártónak titulált Huawei hanyatlásából, állítólag a Huawei készülékekre Angliában fele annyi kattintás (érdeklődés) érkezett, mint egy héttel korábban, globális szinten pedig 26%-os a visszaesés. Ezzel szemben a Xiaomi eszközökre 19%-kal többen voltak kíváncsiak, főleg Finnországban, Franciaországban, Norvégiában, Svédországban és Angliában fordult nagyot a kocka.

Persze aligha lesz ennek az egésznek az a vége, hogy a Huawei teljesen összeomlik, Trump is engedni fog, ha megkapja, amit akar, de az biztos, hogy a kínai vállalat renoméja óriásit esett, és rendkívül nehéz lesz ebből újra felállni és a csúcsra jutni. A Xiaomit mindenesetre a kitiltás nem érinti, hasonló sorsra sem fog jutni, az egyszer biztos.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu