A teljes kijelzős telefonoknál a legnagyobb nehézséget az előlapi kamerák okozták, mármint ezeknek a szenzoroknek az elrejtése. Nem is nagyon sikerült, esetleg csak úgy, mint a Poco F2 Prónál, hogy motorikusan emelkedik ki.

Úgy fest viszont, hogy a Xiaomi nagyon dolgozik azon, hogy a szelfi egység a képernyő mögé kerüljön, annak ellenére, hogy korábban már nyilatkozták, meglehetősen nehéz ügyről van szó. A harmadik generációs megoldás pedig már videón is látható, és kész arra, hogy gyártásba kerüljön.

Eddig ugye kameralyukas kijelzőről volt csak szó maximum, tehát a fényképező helyén egyáltalán nem villant fel pixel. Most viszont már az a helyzet, hogy lényegében, vagyis szinte áttetsző OLED pixelek juttatják a fényt a szenzorra. A Xiaomi pedig profi ebben, elég csak a Mi TV Lux Transparent Editionre gondolni.

Persze kell még egy utolsó hozzávaló, méghozzá az, hogy a kamera körül a világító képernyőrészt ki kell kapcsolni a fotózás idejére, hogy ne homályosítsa, ne fényszennyezze a fotót. Egyelőre még nem tudni, melyik telefon kapja meg először ezt a technológiát, de sokan a februárban érkező Mi 11-re gondolnak leginkább.

Mi Store Lurdy Ház (Cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)
Webshop: www.xiaomi.hu
Facebook: xiaomimagyarorszag
Instagram: xiaomimagyarorszag
YouTube: xiaomimagyarorszag