Nagy harc dúl a világban a legnagyobb mobilgyártók között, amik közé természetesen a Xiaomi is beletartozik. A számunkra fontos Közép-Kelet Európai régióban pedig minden eddiginél jobb eredményt ért el a vállalat, legalábbis a Canalys 2020 második negyévének elemzései szerint. Ha a teljes régiót nézzük, akkor a Xiaomi a második helyre lépett fel a maga 25%-ával, maga mögé utasítva a Huaweit, és már nincs messze a dobogó felső fokán 27%-kal tanyázó Samsung sem.

Az Apple áll a negyedik helyen, és érdekes, hogy a Lenovo kaparintotta meg az ötödik helyezést, persze a részesedése elenyésző a többiekhez képest. A Xiaomi bizakodását ráadásul az éves növekedési ütem is még feljebb tornázhatja, hiszen ez az érték 36%, a Samsung és a Huawei is inkább visszaestést mutat.

Fontos ország a vállalat számára Lengyelország, ahol már az első helyen áll a Xiaomi, holtversenyben a Samsunggal, utóbbi viszont komoly visszaesést mutat, akárcsak a harmadik Huawei. Ukrajnában is hasonló a helyzet, nem hivatalos források szerint pedig Magyarországon is nagyon előkelő helyen áll a gyártó, bár pontos számokat nem tudunk, a dobogós helyezést biztosra vehető.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.