A Xiaomi rendkívül népszerű androidos felülete a 12-es verziójához közelít, április 27-én leplezi le a vállalat. Ezzel a felülettel együtt érkezik a Sötét mód, vagyis a Dark mode második generációja, és ki is derült róla már néhány dolog.

A háttérkép tompítása (Wallpaper Dimming) egy újabb effektként jelenik majd meg, méghozzá egy kisebb csavarral. Ez pedig az, hogy a fényviszonyoknak megfelelően állítja a telefon a kiválasztott fotót, tehát nappal világosabb, éjjel pedig sötétebb megoldást alkalmaz, pont azért, hogy a szemnek a lehető legkellemesebb legyen. Valahogy így:

A betűstílus állítása (font weight adjustment) is automatikusan történik majd, hogy a visszacsillanást és a homályosítást minimálisra vegye szoftver. Ez a dinamikus betűkészletnek is köszönhető, ami már a MIUI 11-ben is megtalálható, de innentől nappali és éjszakai nézetben is elérhető lesz.

A betűtípus kontrasztállítás (font contrast adjustments) is hangzatos, és igazából a tökéletes tartalomfogyasztás és olvasás felé billenti a mérleg nyelvét. Ezzel szintén magától kalibrálódik majd a betűk megjelenése, függően attól, hogy világosban, vagy gyengébb fényviszonyok között használjuk a telefont.

Természetesen még ennél is sokkal több újítás vár majd ránk a MIUI 12-vel, szóval tűkön ülve várjuk, hogy a Xiaomi hivatalosan is bemutassa ezeket.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu