Annak érdekében, hogy egy telefon esetén a lehető legjobb legyen a kijelző/előlap arány, a gyártók különféle megoldásokhoz nyúlnak. Van, aki a szenzorszigetben bízik, van, aki a kameralyukban, van, aki pedig a felül motorikusan előbújó előlapi fényképezőben.

Utóbbira jó példa a Xiaomi Mi 9T és annak Pro változata, hiszen így akinek nincs szüksége rá, a teljes, egységes kijelzőn tud tartalmat fogyasztani. Bár a Redmi K20 nem folytatta elődjének képességét, a Redmi K30 Pro viszont igen, szóval alig várja mindenki a március 24-ei bemutatóját.

Lu Weibing, a Redmi vezetője szerint viszont az 5G korszakában már egyre kevesebben nyúlnak majd a motorikus megoldáshoz. Ennek oka, hogy az 5G-vel együtt számos új komponens beépítésre kerül az okostelefonokba, így lényegében nem, vagy alig marad hely a mechanikának.

A másik ok az, hogy rendkívül nagy kihívást jelent a megfelelő alaplap előállítása, kialakítása. Ha ugyanis két részre osztják az alaplapot, akkor a nem megfelelő hűtés okozhat galibát, de szintén nem túl előnyös dolog az, hogy az akkumulátorok mérete is megnőtt, kevesebb helyet hagyva így más alkatrészeknek.

Szavai ellenére a Redmi K30 Pro esetén mégis mindent képes volt megoldani a cég, a 6,67″-es, 60 Hz-es OLED kijelző egységét ugyanis semmi nem szakítja majd meg, belül igen komoly folyadékhűtés kap majd szerepet, de a Snapdragon 865-ös SoC, az UFS 3.1-es tárhely, vagy az LPDDR5 RAM tudáscsokor is igen ígéretesnek hangzik.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu