A mobilipar már 110 százalékosan az 5G hálózatok irányába fordult, a megnövekedett letöltési sebesség pedig újabb lehetőségeket nyit majd meg a felhasználók előtt. Igen, a közeljövőben már szinte mindenki streamelhet 4K felbontásban, de könnyedén le is szedhet ilyen/ekkora videókat. A gond az, hogy óriási adatmennyiségről beszélünk, amit nem csak a 128, de még a 256 GB-os adattárolóval szerelt mobilok sem nyelnek el könnyen. A tárhely drága, de a Xiaomi kitalált valamit, ami megváltoztathatja a történetet.

Egy most levédetett szabadalom szerint a kínai techóriás olyan 5G-képes SIM-et fejleszt, ami a hálózati funkciók mellett adattárolóként is használható. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem a Xiaomi találja fel ezzel a spanyolviaszt, de talán elsőként mutat be kézzel fogható megoldást.

Az új szabadalom szerint, amit korábban „super SIM” néven emlegetett a Ziguang, az egyik oldalon lenne a normál SIM rész, a másikon pedig az adattároló. Nem is butaság, hiszen két SIM és egy microSD fogadásához igencsak méretes tálcára van szükség, nem véletlen hagyja el sok gyártó a bővíthetőséget (plusz a külső tárhelyek lassabbak is az UFS 2.1-nél vagy 3.0-nál). Persze kérdés, hogy mikor lesz ebből bármi a valóságban.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu