A poratkák alattomos, ráadásul igencsak visszataszító külsővel rendelkező élőlények. Még nagyobb gond, hogy annyira kicsik, hogy láthatatlanok, elbújnak a kanapéban, a párnában, a paplanban, a matracokban, elszaporodásuk esetén pedig bőrkiütéseket, viszketéseket okoznak. A Roidmi azonban már többször bizonyította, hogy milyen remek eszközöket képesek gyártani, gondoljunk csak az F8S porszívóra. Most is egy hasonló megoldással foglalkozunk, méghozzá a Roidmi M8-cal, ami egy vezeték nélküli atkaporszívó, és a Lurdy Mi Store ajánlotta fel tesztelésre.

A Roidmi M8 tökéletes kombinációja a szépségnek és a praktikumnak. Az atkák 99,99%-át eltávolítja, amelyek a kanapéban, az ágyban vagy egyéb helyeken, mélyedésekben vannak, így védi a bőrr a légzőszerveket egyaránt. Újszülöttek mellett, allergiásoknak, vagy érzékeny bőrűeknek nagyon hasznos ez a motoros kefefejjel együtt is mindössze 1,5 kg-os eszköz, amihez jár még egy normál kefés fej, egy vékonyított végű cső, valamint egy töltő és egy pót HEPA szűrő.

A fogantyúnál felül találjuk a tornádó üzemmódot aktiváló gombot, amivel elérhető a 18500 Pa-s szívóerő, valamint maximálisan kihasználható a motor 265 W-os teljesítménye. Döbbenetesen szív ilyenkor a porszívó, nem véletlen, hogy az atkák sem tudnak már ilyenkor kapaszkodni a szövetszálakba. A 2200 mAh-s akkumulátor persze ilyen teljesítmény mellett 8-10 percig bírja, ám ezt a módot ritkán kapcsoljuk be, normál funkcióját pedig 40-45 percig is ellátja a készülék egy feltöltéssel. Az etetés nagyjából 2,5 órát vesz igénybe.

A por a 0,4 literes tartályba kerül, aminek tetején egy HEPA szűrő is található, hogy a por, vagy a rossz szagok ne jussanak vissza a környezetbe, de van még polimer szivacs és fémháló is. Kiürítése rendkívül egyszerű, mosni is lehet, a szűrő pedig kompatibilis a többi Roidmi porszívóval. A motorikus kefefej akár 100.000 alkalommal is megpördül a tengelye körül tornádó módban, a nylon és szilikon anyaghasználat pedig a magas hatásfokot biztosítja.

A Roidmi M8 könnyű, hasznos, egyszerűen használható, a hatásfoka pedig bizonyított. Kisgyermekeseknek valóban jó választás, egészséges életre és tiszta levegőre vágyóknak pedig szintén optimális megoldásnak mondható. Az ára 49 900 Ft a Lurdy Mi Store-ban és a www.xiaomi.hu webshopban, ami még inkább vásárlásra buzdíthat mindenkit.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu