Még tavaly márciusban engedett betekintést nyerni a Xiaomi a 100W-os vezetékmentes gyorstöltés előnyeibe, egy videón láthattuk, hogy milyen fantasztikus segítség lehet ez a technológia a mindennapi töltés során.

Egy 4000 mAh-s akkumulátort ugyanis mindössze 17 perc alatt 100%-ra lehet így felpumpálni.

Egyelőre viszont még nem láttunk olyan készüléket, ami ennek a közelébe érne töltési sebesség terén, gyártón belül is majd a Xiaomi Mi 10 Pro 5G tudhat talán 65W-ot a hírek szerint. Lu Weibing el is magyarázta, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézniük.

A Xiaomi felsővezetője szerint a következő problémákat kell leküzdeni:

  • Akkumulátorkapacitás csökkenése: mivel az akkumulátorok nem szeretik a hőt, a gyorstöltés során pedig elég magas hőmérséklet keletkezik, így hamarabb tönkremehetnek ezek az energiaforrások. A 100W-os villámtöltés ugyanis 20%-kal nagyobb kapacitásvesztést jelent, mint a 30W-os.
  • Műszaki megvalósítás: Weibing itt nem közölt részleteket, de az biztos, hogy igencsak nagyfeszültségű eszközökre lenne itt szükség
  • Teljesítmény: a cégnél azt szeretnék, hogy a 100W-os Super Charge Turbo fenntartható legyen, és ne csak a mostani eszközökkel lehessen megvalósítani.
  • Biztonság: itt is vannak még bőven teendők, hogy ne károsodjon az akkumulátor, ne gyulladjon fel, ne okozzon meghibásodást a töltés.
  • Többféle töltési lehetőség: ugyan a 100W-os megoldáson nagyon dolgozik a Xiaomi, emellett azért a vezetékmentes töltésre is egyre nagyobb figyelmet kíván fordítani.

Egyelőre még Weibing nem nyilatkozott arról, hogy mikor kerülhet piacra a 100W-os Super Charge Turbo, de annyit közölt, hogy rajta vannak a témán és igenis lesz majd ilyen a nem túl távoli jövőben.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu