Még 2019-ben döbbentette le a világot a Xiaomi a Mi Mix Alpha készülékkel, ami nem a hajtogatható vonalat erősíti, hanem teljesen más módszerrel képzeli el a telikijelzős telefonokat. Sajnos azonban a cég sosem akarta gyártásba küldeni a modellt, bár vannak hírek arról, hogy néhány darab azért mégiscsak gazdára találhat a jövőben. Vagy ha nem az eredetiből, akkor annak praktikusabb változatából.

A Xiaomi Mi Mix Alpha különlegessége az, hogy szinte az egész mobilt körbeöleli a kijelző, csak a kamerának hagytak egy kis sávot, ahol megbomlik a panel egysége. A legjobb kijelző/előlap arányt magáénak tudható kütyüről a gombokat is száműzték, mindent az érintésérzékeny panel széleiről lehet elérni. De mi van akkor, ha még tovább gondoljuk a dizájnt.

Hiszen akárhogy is nézzük, ha az asztalra helyezzük a modellt, akkor bizony megkarcolódhat a képernyőt védő üveg, aminek aligha örülne bárki egy ilyen méregdrága telefon esetén. Nos, most valaki módosított egy kicsit a Xiaomi ötletén, amivel talán egy icipicit kevésbé látványos, de jóval jobban használható telefont „varázsolt”.

Nem kizárt, hogy ez lesz a Mi Mix Alpha boltba kerülő változata, sőt, az sem, hogy mégiscsak lesz Mi Mix 4, méghozzá Snapdragon 865-tel, 12 GB RAM-mal, 1 TB UFS 3.1 tárhellyel, 45W-os gyorstöltéssel, 108 MP-es kamerával, 4500 mAh-s teleppel.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.