A MIUI 12 lesz majd idén az újabb nagy szoftveres durranás a Xiaomitól, a MIUI 11-et már szinte a legtöbb készülék megkapta. Elvileg az év második felében érkezhet majd a frissítés, ami a gyártó egyedi felületének tizedik évfordulójára készül, szóval akár még nagyobb újításokra is lehet számítani. Most először ráadásul néhány képernyőkép is látható a fejlesztésről.

A heti béta szofterek mellett ugyanis alkalmazásokból is elérhető sokszor az előzetes változat, most például a Beállítások részlegbe lehetett belekukkantani. A vicces az a történetben, hogy valószínűleg véletlenül engedélyezték ebben az új köntösnek a láthatóságát, mert nem sokkal utána azonnal javította ezt a Xiaomi, csak ahogy az lenni szokott, ami egyszer felkerül az internetre, az onnan soha nem tűnik el.

Az újítások között találunk különféle füleket, így több menüpontot is egyszerre lehet megnyitni, az új Dashboard pedig a korábbiaknál részletesebben és átláthatóbban segít áttekinteni az eseményeket.

Egyelőre még furán néz ki a Megjelenítés menüpont is, néhány hiba is fellelhető a képernyőképeken, amelyeknek javítására bőven lesz idő a következő fél évben. Ettől függetlenül jól látható, hogy mit és hogyan képzel el a Xiaomi, továbbra is a letisztultság és a személyre szabhatóság lesznek a fő pillérei a MIUI felületnek.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu