Sosem volt kényelmes kábellel tölteni egy telefont. A microUSB korszakban még arra is figyelni kellett, hogy miként dugjuk be a mobilba a madzagot, és ugyan az USB-C-vel legalább az irány mindegy, azért még mindig nem a legegyszerűbb folyamat. A Xiaomi viszont már ígéretet tett arra, hogy ráfekszik a vezetékmentes töltésre. Ékes bizonyíték erre a Mi 10 duó 30W-os wireless töltése, vagy éppen a 20W-os autós töltő. Most egy asztali vezetékmentes töltőről lesz szó, méghozzá a Xiaomi Mi 20W Wireless Charging Standről, ami esztétikus, gyors, és még kényelmes is.

Egy 109,7 x 91 x 91 mm-es eszközről beszélünk, aminek dobozában egy USB-C kábelt is találunk, töltőfejet nem, szóval mindenképpen érdemes beszerezni hozzá. Nem is mindegy, hogy milyet, a maximális teljesítményhez minimum 27W-os töltőfej a javasolt. A minőségi anyaghasználat már első tapintásra is érződik, alul a gimírozott talp segít a helyén tartani az állványt, van FOD érzékelő, így ha fém kerül a kütyü és a mobil közé, azonnal leállítja a töltést, nehogy túlforrósodjon.

A tartó praktikus. Belül duplatekercses kialakítást eszközölt a Xiaomi, így ha állítva, vagy ha fekve rakjuk rá a készüléket, akkor is tudja tölteni, tehát lehet filmezni és videohívni is úgy, hogy közben szívja magára a mobil a naftát. A 20W ráadásul igencsak nagy tempót jelent, a Xiaomi Mi 9-et mindössze 35 perc alatt lehet így 50%-ra tölteni, de más eszközök is etethetők, így például az iPhone 11 Pro, vagy a Samsung Galaxy S20. Az állvány alján zöld led jelzi a töltést.

A vezetékmentes töltés nagyjából 4 mm távolságig működik, szóval vékonyabb tok nem akadály, robusztusabb megoldások viszont már akadályozhatják a folyamatot. Többszintű védelemmel is ellátták a töltőt, így túlfeszültség, túlmelegedés, rövidzárlat esetén sem kell aggódni.

A Xiaomi Mi 20W Wireless Charging Stand 5 490 forintba kerül a Lurdy Mi Store-ban és a webshopban, ami tényleg nagyon olcsó, hiszen nagyon jól néz ki, tehát jól mutat lényegében bármelyik helyiségben, nem utolsósorban pedig kényelmes, mindemellett pedig gyors is. És sokféle telefonnal kompatibilis. Ahogy az angol mondja, „instant get”.

Már kapható az Mi Store-ban és a xiaomi.hu webáruházban.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu