Már csak egy hét van karácsonyig, a sok munka, a rengeteg tanulás, illetve a mindennapos teendők mellett viszont sokan még most indítják a hajrát az ajándékokért. A plázák már dugig vannak, a sor mindenhol kígyózik, érdemes tehát átgondolni, hol és mit veszünk, már ha időt szeretnénk spórolni. Ebben próbálunk most segíteni, és összeszedtünk néhány Xiaomi terméket, ami 10 000 forint alatt megkaparintható, mégis nagy örömöt tud okozni azoknak, akik a fa alatt megpillantják valamelyiket.

Menjünk szépen sorjában. Ugyan a piac dugig van a vízforralókkal, mégsincs sok olyanból, ami jól néz ki, megbízható, és nem lesz vízköves rövid időn belül. A Xiaomi Mi Electric Kettle viszont pont ezeket a képességeket vonultatja fel, a dupla falú kialakítása pedig biztonságossá teszi, még vízforralás után sem süti meg az ember ujját a készülék oldala, ráadásul 1,5 liter a kapacitása, tehát elég sok minden kihozható akár egy forralásból is. A vízforraló ára 6 990 Ft.

A zenehallgatás közkedvelt dolog. Szerencsére. A mai okostelefonok többségénél viszont kezdik elhagyni a 3,5 mm-es jack csatlakozót, és vagy valamilyen Type-C-s megoldást használunk, vagy inkább egy fejlettebb, bluetoothos headsetet vásárolunk. Utóbbiaknak viszont még rendszerint elég borsos az ára, kivéve a Xiaomi Mi Airdots BASIC fülest, ami már 5 990 forintért elcsíphető (jelenleg csak a Lurdy Mi Store-ban kapható, a webshopban nem). Ezen az áron egy Bluetooth 5.0-s, stílusos, dizájnos, minőségi, és akár gombbal is vezérelhető wireless fülhallgatót kapunk, ami a kedvező ára ellenére igencsak jó hangminőséget kínál.

Mivel a mai trend a szelfizésről szól, meg úgy egyébként is, szeretünk rajta lenni a képeken, a Xiaomi Mi Selfie Stick Tripod bizony méltó társ lehet ehhez. Már a nevéből is kitűnhet, hogy a tripod részével akár állványként is funkcionál, vagyis letehetjük valahova, hogy ne a kezünkben kelljen fogni. Sőt, van egy Bluetooth távirányítója is, szóval a szelfibotot letesszük, hátrébbsasszézünk, majd gombnyomásra lőjük is a fotót. Könnyű, ugye? A szelfibot pedig tudásához és stabilitásához képest nem drága, 6 690 forintért vásárolható meg.

Jön az újév, jönnek a fogadalmak, mindenki degeszre zabálja magát a karácsonyi napokban. Utána pedig ráállunk a mérlegre és gyorsan le is ugrunk róla, ha már ránk felugrott pár plusz kilócska. Aki viszont fogyni szeretne, nem elég kevesebbet ennie, inkább egészségesen szükséges étkeznie. A Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 okosmérleggel viszont nem csupán a testsúlyunkat ellenőrizhetjük, hanem 13 további adatot is, így a testösszetételt, az izomarányt, a vízháztartást, a zsigeri zsírt, vagy a csonttömeget. Könnyedén használható, rendkívül minőségi, nem utolsósorban pedig elképesztően jól néz ki. Az ára pedig jóval jobb, mint elődjének, hiszen csupán 7 990 forintba kerül.

Ne felejtsük ki a sorból a Xiaomi Roidmi 3S autós zenelejátszót sem. Ez is kiváló ajándék azoknak, akik régebbi típusú autóval rendelkeznek, de nincs bluetoothos fejegységük, ellenben szeretnék végre kedvenc számaikat kényük-kedvük szerint hallgatni, nem csak úgy, hogy a rádiók leadják őket. A szivargyújtóba helyezhető kütyüvel akár két eszközt is tölthetünk egyszerre, Androiddal és iOS-szel is kompatibilis (tartozik hozzá egy mobilra letölthető alkalmazás), FM-transzmitterként működik, az ára pedig 5 490 forint.

Ha már autózás. Nemrég futott be a kínálatba a Xiaomi Mi 20W Wireless Car Charger. Ez az autós töltő pedig a minőség és a tudás netovábbja. Akár a légbeömlők lamellájára, akár a szélvédőre is felhelyezhető, de a legjobb képessége az, hogy a kompatibilis telefonokat (ami Xiaomik esetén a Mi 9, a Mi Mix 3, valamint a Mi Mix 2s, de más márkák készülékei is használhatók) tudja vezetékmentesen etetni. A Mi 9-et ráadásul 20W-tal, ergo 30 perc alatt 50%-ra is feltölthető vele a telefon. Az ára 9 990 forint, jár mellé USB-C kábel, szivargyújtó töltő és felfogató is.

Nagyon fontos manapság a lakásunk biztonsága is. A Xiaomi MI otthoni WiFi biztonsági kamera Basic mindössze 8 990 forintért ad nyugalmat, hiszen a Full HD felbontású kamera az infravörös módnak köszönhetően akár éjszaka is tiszta képet ad, a 130 fokos látószöggel pedig a szoba vagy helyiség szinte minden szeglete látszó. Sőt, a kétutas hangtovábbításnak köszönhetően még azt is halljuk, ami a monitorozott részen történik, akár távolról is.

Muszáj megemlítünk a Xiaomi Mi Bluetooth hangszórót, ami annyiban kakukktojás, hogy éppen csak 10 ezer forint feletti az ára, egészen pontosan 10 600 forintba kerül. Ennek ellenére egy nagyon jó ötlet karácsonyra, mivel az erőt és az eleganciát kínálja. Bluetoothon keresztül ugyanis sztereó hangzást kínál (gyári mérések szerint akár 90 dB(A)-t 50 centiméteren belül), rendkívül jól néz ki a több színben elérhető fém háznak köszönhetően, plusz van benne egy nagy kapacitású akkumulátor, amivel maximum 8 órán keresztül képes üzemelni.

És akkor utoljára még csalunk egy picit, mivel szintén egy éppen csak 10 ezer forintot meghaladó eszközzel zárjuk a sort. Ez pedig nem más, mint a Xiaomi Mi Electric Toothbrush elektromos fogkefe. A konkurensekhez képes jóval kedvezőbb áron megvásárolható, 10 900 forintba kerülő eszköz erőteljesen tisztítja a fogakat a szónikus rezgésnek, valamint az átlagosnál 40%kal sűrűbb DuPont sörtéknek köszönhetően. Egyértelműen érezhetők az előnyei a normál fogkefékhez képest, és az üzemideje is szuper, akár 18 napig is bírja szuflával.

Reméljük tehát, hogy sikerült pár ötletet gyűjteni még az utolsó hétre, vagy ha nem is karácsonyra, úgy a mindennapokra, mert a fenti termékek tényleg jó ajánlatok, igyekeztünk a hivatalos viszonteladó kínálatából szemezgetni (Lurdy, xiaomi.hu).

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu