A Xiaomi remekül megoldotta, hogy a legtöbb árszegmensben legyen vezetékmentes fülese. Az audiofil felhasználóknak ott az Airdots Pro, a némileg szűkebb pénztárcával rendelkezőknek az Airdots, aki pedig rendkívül kedvező áron szabadulna meg a kábelek adta kötöttségektől, nekik pedig tesztalanyunk, a Xiaomi Mi Airdots Basic a megfelelő választás.

A dobozban két apró fülest (egyenként mindössze 4,1 grammot nyomnak), egy töltőtokot, valamint plusz két pár szilikon harangot kapunk, hogy minden hallójáratba megfelelő méretet lehessen választani. MicroUSB kábel nincs, szóval érdemes vásárlás előtt ezt beszerezni, hiszen így lehet táplálni a töltőtok 300 mAh-s akkumulátorát, amivel további 12 órányi zenehallgatásra tehetünk szert, hiszen a fülesek egyébként 4 órán keresztül képesek üzemelni egy feltöltéssel.

A párosítás egyszerű, olyan, mint bármilyen más bluetoothos eszközknél, ám fontos, hogy a jobb oldalit csatlakoztassuk, hiszen azzal együtt már a bal is működni fog. A fülben szinte elrejtőznek a kütyük, a Xiaomi Mi Airdots Basic tényleg kényelmes, ráadásul stabil, lehet benne futni is, nem esik ki a helyéről. A Bluetooth 5.0 mindenképpen jó hír, hiszen így nagyobb az adatátvitel és a hatótáv is.

A fülesek 7,2 milliméteres driverekkel, tehát hangszórókkal lettek felszerelve, a hangzás több mint kielégítő, kellemes, főleg ezen az áron. Mindkettőn van oldalt gomb, ezzel lehet megállítani a zenelejátszást, fogadni és letenni a hívást, valamint előhívni a Google Segédet vagy az Apple Sirit. A Xiaomi Mi Airdots Basic ára mindössze 5 990 Ft a Lurdyban és a www.xiaomi.hu webshopban, ez pedig nevetségesen kevés ezért a bluetoothos fülhallgatóért.

Már kapható az Mi Store-ban és a xiaomi.hu webáruházban.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.