Ha valaki új csúcskészülék vásárlásán töri a fejét, fel kell készülnie egy kompromisszumra; szinte a legtöbb esetben már nem áll rendelkezésre a 3,5 mm-es jack csatlakozó. Így vagy eldobja a hagyományos füleseket, vagy átalakítót használ, esetleg USB-C-s megoldásra tér át az ember. A legkényelmesebb viszont valamint bluetooth-os füles beszerzése, amiből a Xiaomi kínálatában is találunk, nem is keveset. Az AirDots sorozatba tartozik például az olcsó, mégis őrületesen jó AirDots Basic, vagy a tavaly megjelen AirDots Pro. Most utóbbinak az örökösével, a Xiaomi Mi AirDots Pro 2-vel foglalkozunk (Mi True Wireless Earphones 2 néven is fut), ami jelentősen átdolgozott formatervet, remek hangzást és hosszú üzemidőt kínál.

A Lurdyban és a webshopban is megvásárolható hangkeltő egy kék-fehér csomagolásban érkezik, benne a két fülessel, a töltődobozzal, valamint USB-C kábellel. Az fülhallgatók etetése nagyjából egy órát vesz igénybe a dokkolóban, ezután négy órányi zenelejátszásra képesek, ha pedig összeadunk mindent, akkor 14 órányi muzsikálásra ad lehetőséget a kütyü. A dizájn teljesen megváltozott az elődhöz képest, már nem agybadugós, hanem félig hallójáratba illeszkedő kialakításról beszélünk, kényelmes, stabil, még kocogás esetén sem ugrik ki a fülünkből.

A füleseken látható két fekete pötty, az egyik az infraérzékelő, ahogy kivesszük a fülünkből, azonnal leállítja a zenelejátszást, így energiát spórolunk meg, plusz nem maradunk le a legjobb dallamokról. A másik a két mikrofon egyike, ezeknek a segítségével szűri ki a Xiaomi Mi AirDots Pro 2 a zajokat, meglehetősen jó hatásfokkal, az utcán sétálva is lehet élvezni a zenehallgatást, remek a hangminőség, tiszták a mély és a magas hangok is. A 32 ohmos ellenállás mellett kiemelendő még a Bluetooth 5.0, valamint a Bluetooth LHDC technológia, mindkettő kisebb késleltetést, nagyobb adatátviteli sebességet jelent.

A párosítás egyszerű, a füleseket a töltődokkba kell helyezni, meg kell nyomni az oldalsó gombot, majd amikor az elöl lévő led fehéren villog, máris csatlakoztatható a telefon, a tablet, vagy a laptop. Mind androidos, mind iOS-es eszközöknél látszik jobb felül a töltöttségi szint, méghozzá egy kis ikon formájában. Több dolgot is lehet vezérelni, a megfelelő fülesre koppintva például fogadható a hívás, megállítható a zenelejátszás. A Xiaomi Mi AirDots Pro 2 ára 21 900 forint a Lurdy Mi Store-ban és a webshopban, ami jóval kedvezőbb, mint a hasonló tudású, kialakítású fülhallgatók ára, szóval hajrá, kényelem és minőség, amit ez a hangkeltő biztosít a vásárlónak.

Már kapható az Mi Store-ban és a xiaomi.hu webáruházban.

Mi Store Lurdy Ház
Cím: 1097 Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.
lurdy@xiaomi.hu
Nyitvatartás: H – P: 10.00 – 20.00
Szombat-vasárnap: 10.00-19.00

www.xiaomi.hu

Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók.